A főtt tojás vagy a sült tojás, (rántotta) hasznosul "jobban" a szervezetben?
Figyelt kérdés
Azt hallottam a hő hatására sok minden elvész a tojásból is.
Mind hőt kap,
Mi újság ezzel?
nov. 27. 04:40
1/5 anonim válasza:
Nincs érdemi különbség. Csak ha adsz a rántottához olajat,akkor több lesz a kalória, és E vitamin tartalma. A főtt tojás fehérje hasznosulása ugyanolyan mértékű, A vitamin egy kicsivel több marad benne, mint a rántottában.
2/5 anonim válasza:
A vizsgálati anyagok szerint az emberi szervezeteben a főtt ételek valamennyivel mindig jobban hasznosulnak, mint a sült ételek, de nem tudom elképzelni, hogy ez milyen szempontból lehet releváns a gyakorlatban.
4/5 Senior Séf válasza:
A legújabbak szerint nem való a tojás belénk. A tojás az embriót táplálja, azokat az egysejtűeket, amik szerkezetileg a baktériumokra, vírusokra hajaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!