Hogy bírja az, aki számolgatja ezt a hülyeséget?
Bele is bolondulnék, az ember nem erre lett kitalálva.
Gondold már el nagyapádat, ahogy kalóriát számol!
Meg ez a mindenmentes diéta. Viccesen hangzik (nem véletlenül figurázzák ki mindenhol, hogy a mindenmentes az a szalvéta meg a levegő), de van, akinek ez az élete.
Nem bírnám! Ne gyertek a betegségekkel, mert nincs az a betegség, amit csak ezzel a hülyeséggel lehet leküzdeni.
Régen annyi volt, hogy a cukros nem ehetett cukrot (még nem volt édesítő). Ma már ezt is elég jól megoldották. Akkor miért pont egyéb betegségek járnának azzal, hogy ezt az őrületet csinálod?
De tudom én, hogy a legtöbben fogyókúra miatt csinálják, meg az alakjuk miatt, csak jobban hangzik az, hogy erre is meg arra is érzékeny vagyok.
Nem kell ugranod, nem győzöl meg!
Csak csodálkozás miatt írtam ki ezt a kérdést, hogy hogy bírjátok? Én biztos, hogy nem csinálnám.
Sok erőtök van, az biztos. De valami hasznosabbra is lehetne fordítani ezt az energiát.
Amúgy nem bántás a posztom, tényleg csak csodálkozás.
Szerintem meg tájékozatlanság és ostobaság.
Figyelj, nem mai gyerek vagyok. Leéltem úgy az életem nagy részét, hogy még csak hasonlót se láttam magam körül. Se ostoba nem voltam az élethez soha, se tájékozatlan.
Viszont láttam nagyon sok pótcselekvéses embert, na meg fogyókúrázót. És azt is láttam, amikor ez divatba jött, mert bizony akkor még divat volt. Mint a vegák is (aztán jöttek hozzá a vegánok, mint új fogalom). Igenis újak, ne mondd, hogy ez mindig volt.
Utána jöttek elő az olyan emberek, hogy én is beteg vagyok, meg én is. Az elsőt még sajnáltuk. A másodikat még megértettük. A sokadikat nem értettük már. A mostaniakon pedig őszintén csodálkozom.
A kalóriaszámolós részhez: én a fogyókúrám elején csináltam. Mert tényleg jó volt tudni, hogy mennyit ehetek a kedvenc és megszokott ételeimből úgy, hogy mellette fogyjak is. Itt nem arról van szó, hogy drasztikusan egyek kevesebbet, mert akkor tuti fogyok, hanem arról, hogy épp csak annyit kelljen változtatni a szokásaimon, hogy legyen azért eredménye. És nem csak az össz kalóriamennyiségre voltam kíváncsi, hanem arra is, hogy az mennyi szénhidrátból, fehérjéből és zsírból áll össze.
De a szokásos ételek összetételét és kalóriatartalmát megjegyeztem kb. 2 hét alatt, utána már csak 1-1 ritkábban evett ételre kerestem rá kíváncsiságból. Szóval nem a számolgatás körül forog az életem.
De pl a nasikat úgy sikerült megtanulnom mértékkel enni, hogy mindig ki szoktam számolni, adott nasiból mennyi az 50 vagy 100 kal, és ott szabom meg a határt. Ez nekem sokkal jobb, mintha teljesen lemondtam volna róluk, pedig nyilván az is hatékony módszer a fogyás szempontjából. De azt nem hiszem, hogy tartósan tudtam volna tartani (vagy legalábbis sokkal nagyobb akaraterő kellene hozzá, és áldozatnak élném meg)
"hogy még csak hasonlót se láttam magam körül"
Ha nem vagy mai gyerek, tudhatnád, hogy régen nem avattuk be a szomszédot, hogy bocs, de fosok a tejtől, mert 1, gyengeségnek szamított, 2, illetlenségnek. Az meg a 3., hogy azt se tudtuk, hogy a tej okozza.
Meg nem volt internet, sokkal kevesebb volt az információ. Ma el tudnád képzelni, hogy egy gyerek úgy tölti a 2 hónapos nyári vakaciót, hogy szünet elején kivette a maximális számú könyvet a könyvtárból és mást se csinált egész nyáron, csak olvasott? Nem volt mit nézni a tévében, nem volt net, nem volt vezetékes telefon (csak elvétve), tömegközlekedés alig..
Nem fogom elolvasni a többi választ, és a kérdező válaszait sem, csak a kérdésre fogok válaszolni.
Képzeld a tejfehérje érzékenység létezik. Van egy ismerősöm aki ha olyat eszik ami nem kéne felpuffad a fél feje és hasmenése lesz.
Ja és van egy gluténérzékeny barátnőm akinek hasmenése lesz.
Ezek nem csak kitalált dolgok. Régen is voltak, csak az emberek sokszor nem voltak tudatosak, azt ettek amit tudtak, nem nagyon volt választásuk. Vagy ha volt is valakinek valamilyen betegsége nem feltétlen mondta el a másiknak Most már hála Istennek van választása az embereknek. Ja és a kalóriát én is számolom hogy fölösleges dolgokat ne vigyek be a szervezetembe. A kérdésed viszont csak uszít mások ellen, nem tudom hogy téged miért zavar hogy mások hogy esznek. Nem hiszem hogy ez neked bármilyen hátrányt okoz
Csak csodálkozás miatt írom ezt a hozzászólást.
Én elképesztőnek azt találom, hogy valakinek nagyon nehéz pár számot összeadnia és ha naponta kéne csinálnia, akkor azt nem bírná. Igaz, aki diszkalkuliás, annak biztosan nem lenne könnyű.
Meg mi oly nehéz abban, hogy egy diétát követsz? Azt csak követni kell, meg persze előtte megtalálni/kitalálni, de azt csak egyszer kell.
Ha mondjuk mindennap meg tudod mosni a fogad és nem találod nehéznek ezt a rutint tartani, akkor ezek is mennének. Megszoknád.
Az sokkal meglepőbb számomra, hogy vannak, akik naponta 1 doboz cigit elszívnak. Hogyan bírhatják azt, hogy fizikailag pusztítják önmagukat és egyre több fájdalmuk lesz, pl. minden reggel kiköhögik a tüdejüket. Én nem bírnám, ha minden reggel fájna a tüdőm.
Én se olvasom el az összes kommentet. De amúgy nem egy nagy dolog a kalóriaszámolgatás. Mármint, mi? Olyan nehéz rárakni valamit a mérlegre? Meg aztán a legtöbben appot használnak erre, szóval beírják a grammot, és ennyi, még csak nem is kell számológéppel számolgatni a kalóriát. Aztán az ember egy idő után kb. megtanulja miben mennyi van, nem muszáj olyan szigorúan méregetni mindent örökre. Tudod, kb. hány gramm, kalória egy szelet kenyér amit te szoktál enni, megtanulod kb. mennyi kalória a szendvics amit általában magadnak készítesz otthon, és ennyi. Nem egy nagy kunszt, ha ez nehéz valakinek, ott baj van!
De amúgy igen, régen sokszor el volt intézve annyival a cukorbetegség, hogy ne egyenek cukrot, és valószínűleg ugyanúgy a többi betegség is. A cukorbetegség sem abból áll, hogy ne egyél cukrot, sőt. Bárcsak ilyen egyszerű lenne, de pontosan, régen ez ennyivel el volt intézve. De nem tudom, régen nem volt internet, és általában nem kezdték el ordibálni a faluban, hogy megy a hasa. Most itt az internet, gyorsabban megy az információmegosztás, de honnan tudod, hogy régen mi volt? Akkor még ezek a betegségek nem voltak így megnevezve, nem lettek diagnosztizálva. Meg biztos vagyok benne, hogy egyre többen azért küzdenek ilyen-olyan intoleranciával, mert a modern életmód és étrend, környezeti tényezők stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!