Ha valakinek étkezés után rájön az édesség evés (tehát kívánja az édességet), jelenthet valamilyen egészségügyi problémát?
Ismerősöm így jár rendszeresen, én a vércukorra gondolok, hogy esetleg probléma lehet vele, de lehetséges az is, hogy csak az emésztés elindulása miatt van ez.
Esetleg valaki, aki ért hozzá?
Én egyszerűen a MEGSZOKÁSt okolom miatta. MEgszoktam, hogy mindig ebéd után kapok be még egy kis valamit és ez egy idő után automatikus lett. Egyszerűen rossz gyermekkori berögződés.
Leszoktam róla és nem is kaparom már a falat az ebéd utáni nasi után. Helyette kávézok, azt is édesítőszerrel. A szertartás megmaradt, de mégsem csokoládé vagy süti.
Szimplán megszokás.
Na, én pl utálok édeset enni egy alapvetősen fűszeres vagy sós étel után, mert a pl curry íze teljesen elvész és marad a cukros csokiíz. Nem, köszi.
Szívesen eszem csokoládét, napi több alkalommal, de inkább pl kávé vagy meleg tej mellé, nem pedig egy étkezés lezárásaként.
Miért lenne baj. Két kocka csokitól az ebéd végén nem lesz semmi bajod.
Akkor van probléma, ha valaki napi szinten tolja kilószámra a cukros kajákat, péksütik, tábla csoki, fél tepsi süti…a mértékletességen van itt is a hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!