Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az D & K-vitamint együtt...

Az D & K-vitamint együtt szedjük, az vérrögök, stroke kialakulását idézheti elő?

Figyelt kérdés

Az orvosok, a háziorvosom is fontosnak tartja a D vitamin szedését télen. Már ősztől és javasolta is nekem is többek közt. Azt olvastam eddig, hogy K vitaminnal együtt jó szedni mert szinergista, felerősítik egymás hatását. Egyébként is több készítményben együtt van nagy dózisban. Én is így szedem. Most viszont azt olvasom, hogy az orvosok szerint ez vérrögöket generál. Az együttes bevitel a két vitaminból strokeot okozhat. Miért nem népszerűsítik ennek a veszélyét is? Én nem is hallottam eddig erről ?

Andrej Prodeus immunológus. Elmagyarázta, hogy ha a D- és a K-vitamint kombináljuk, az vérrögök kialakulását idézheti elő, így fennáll a stroke veszélye. [link]

okt. 31. 14:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%

Nem Magyar Hírlap cikkekből kell tájékozódni, ahol Kovács Pista doktor bácsi nyilatkozik valamit, hanem szakirodalomból.

Egyetlen szakirodalmat, tanulmányt, metaanalízist, vizsgálati anyagot sem találok, ami bizonyítaná, hogy a D-vitamin és a K-vitamin együttes szedése növeli a stroke kockázatát. Te találsz?

okt. 31. 14:10
 2/18 anonim ***** válasza:
nem
okt. 31. 14:50
 3/18 anonim ***** válasza:
77%

Újabban a vérrög az új rák?

Régebben mindenre azt mondták, hogy rákot okozhat most úgy látszik a vérrög az új mumus

okt. 31. 15:06
 4/18 A kérdező kommentje:

1# "Nem Magyar Hírlap cikkekből kell tájékozódni, ahol Kovács Pista doktor bácsi nyilatkozik valamit, hanem szakirodalomból."

Megpróbálom megint leírni. Közemberek mobiljain feljönnek a hírekben a fősodrású cikkek. Most mivel nem mindenki orvos, így nem szaklapokból tájékozódik. A cikkben szaklapokból szemezgetnek és megtalálható a forrás is. Szabad megnyitni a cikkben

A szóban forgó híres orvos Andrey P. Prodeus kutatásai a Harvard Egyetemmel és más helyekkel kapcsolatban [link]

Gondolom ő nem lakatos pisti ? [link] Andrey Prodeus

Federal Research and Clinical Centre of Pediatric Hematology, Oncology and Immunology | FRC-PHOI · Department of Immunology

okt. 31. 15:13
 5/18 anonim ***** válasza:
69%

"mivel nem mindenki orvos, így nem szaklapokból tájékozódik"

Valóban, csak akkor ezek az emberek ne is higgyék azt, hogy van fogalmuk a témáról.

okt. 31. 15:21
 6/18 A kérdező kommentje:
Gondolom ha az orvos elmondja nekik, akkor hihetik nemde? Akkor az ősrobbanásról sincsen senkinek fogalma, aki nem asztrofozikus ergo nem is hiheti, nem is értheti senki?
okt. 31. 15:27
 7/18 anonim ***** válasza:

"ősrobbanásról sincsen senkinek fogalma, aki nem asztrofozikus ergo nem is hiheti, nem is értheti senki?"

Inkább úgy mondanám, hogy aki nem uptodate az asztrofizika aktuális álláspontjaival, az ne higgye, hogy ért az Ősrobbanáshoz.

okt. 31. 15:31
 8/18 A kérdező kommentje:
Kell a belgyógyászathoz értened, hogy tudd hogy ki kell húzni a fogad? Hogy szükséged van-e gyógyszerre? Te ilyen ostobaságokat írsz 😊
okt. 31. 16:19
 9/18 anonim ***** válasza:
48%
Diagnosztizálhatod magad, persze, csak ennyi ésszel, mint neked, nem ajánlott.
okt. 31. 16:23
 10/18 A kérdező kommentje:
A kutató orvos mondja nem te magad. Te nem fogadod el a kezelést, ha az orvos mondja ha nem vagy ugyanolyan képzett belgyógyász? Ezt a süket dumát lököd -.-
okt. 31. 16:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!