Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan adhatnék le? Teljesen...

Hogyan adhatnék le? Teljesen tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
Kb 3 éve komoly sùlyproblémákkal küzdök. Már beletörődtem, hogy soha nem leszek vékony, de abszolùt nem érzem magam jól a bőrömbe és szeretnék kb 5 kilótól megszabadulni és ezt tartani is. Korábban volt gond azzal, hogy tartsam a sùlyom normális életmód mellett. Ùgy értem, nem számoltam a kalóriákat betegesen, de persze nem is ettem kétpofára chipset meg csokoládét.A dologhoz hozzátartozik, hogy nagy esélyjel pcos-em van, a pajzsmirigyem rendben van. Mio-inositolt szedek, de nem mozdított semmit a helyzeten. Már kétszer nekifutottam a teljesen cukormentes életmódnak. Szigorùan betarotttam 1 hónapon át, de egyetlen egy deka se ment le rólam. Tavaly egy app segítségével sikerült valamennyit leadnom, de rettenetes volt. Minden héten 3 órán át kerestem recepteket, hétvégén 3-4 órát főztem, hogy előre főzzek a hétre, mert a munka után egyszerűen képtelen vagyok rá.Ez az "életmód" nem ment hosszùtávon emiatt a hatalmas energiabefektetés miatt, ezért abbahagytam és persze amit leadtam minden azonnal visszavándorolt rám. Tudom, hogy orvoshoz meg dietetikushoz kellene mennem stb, de sajnos már rengeteg orvost megjártam és csak kinevettek. Külföldön élek és itt megfizethetetlen és nem is célszerű a magànorvosi ellàtás, otthon pedig nem tudok annyi időt eltölteni, hogy teljeskörűen ki legyek vizsgálva.

okt. 30. 21:35
1 2
 1/17 anonim válasza:
79%
Mindenképpen egy olyan életmódot próbálj folytatni, ami hosszútávon is tartható. Nem kell extrémekig menni, mint például egy teljes hónap cukor nélkül, vagy hasonló baromságok. Arra figyelj, hogy egész, tápláló ételeket egyél (sok zöldség-gyümölcs, fehérje, széndhidrátokból minél több lassan felszívódó), megfelelő mennyiségű folyadékot vigyél be egy nap, aludj 7-8 órát és mozogj. Lőjj be egy 200-500 kalóriadeficitet naponta (ehhez elengedhetetlen a kalóriaszámolgatás), és remélhetőleg minden jól fog menni.
okt. 30. 22:03
 2/17 anonim ***** válasza:
25%

Evészavar kezdetek is befigyelnek. Kaját tudsz rendelni is. Valszeg kevés lesz a zöldség, azt készítesz mellé pluszban. Máris csomó időt megspóroltál.

A többi csak kalóriaszámolásdal fog menni. És sport. Heti minimim 2. Pcos mellett legtobbunk barmit ehet ha nem sportol egy deka nem megy le

okt. 30. 22:40
 3/17 anonim ***** válasza:
okt. 30. 22:52
 4/17 A kérdező kommentje:
Miért lenne evészavarom? Nem tudom ezt miből szűröd le. A munkámból adódóan rengeteget rohangálok, emelgetek. A sport nàlam mindig csak többet ártott, mert valószínűleg a tesztoszterontöbblet miatt, akàrmit csinálok rögtön izmot építek és azt nem szeretném.. Sporttal soha nem tudtam fogyni, csak diétával..
okt. 30. 23:11
 5/17 A kérdező kommentje:
Rendelni próbáltam már, de külföldön sajnos nincs olyan, ami megfizethető lenne.
okt. 30. 23:13
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

Egy héten kétszer főzz. Irdatlan mennyiségű sűrű zöldséglevest.

Hozzá alacsony kalóriájú fehérje pl túró, meg némi csípős hogy változzon az íze.

Kis adagokba oszd el.

Egy Easy German videóból vettem, a fickóblbezzel adott le kilókat.

A sport meg kardió legyen. Sose láttam még nagydarab hosszútáv futót.

okt. 31. 09:36
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk leírhatnád, mennyi vagy most, mert piszkosul nem mindegy, és az, hogy egyhónapon át tartasz egy tök értelmetlen hülyeséget, annak semmi értelme, és nem csoda, hogy nem fogsz.
okt. 31. 11:03
 8/17 A kérdező kommentje:
Semmivel nem fogyok már és ez abszurd. Ha nem eszem este 6 után+ nem eszem cukrosat, gyümölcsöt igen, de tésztát, kenyeret, rizst stb.nem. 27 éves vagyok, 163 cm és bőven 60 kiló fölött, szóval nem, nem evészavarom van vagy beképzelem, hogy le kellene adnom. De a kardió mozgás is izomtömeget növel nálam. Soha nem edzettem súlyokkal vagy hasonlók, mégis izmos lettem.Kis biciklizés, egy hétig minden nap futópadozás és a combjaim sokkal vastagabbak, mint előtte. Nagyon aggasztó a helyzet. Évek óta küzdök már és ez csak rosszabb lesz. Ami egy éve még segített, az már nem segít.
okt. 31. 11:35
 9/17 A kérdező kommentje:
De akkor mi a nem hülyeség ha a fehér kenyér, rizs, tészta elhagyása szerinted akkora baromság? Mert szerintem ez épphogy egészséges. Egy alkalommal hosszú hónapokon át éltem így és sokat fogytam, másodjára, harmadjára semmi.
okt. 31. 11:37
 10/17 anonim ***** válasza:
51%
Fogalmad nincs a kalóriaszámolásról és a táplálkozásról sajnos. Nők Lapja szinten van a tudásod.
okt. 31. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!