Hogy szoktassam rá magam az ivásra?
Már mikor iskolába jártam sem ittam túl sokat, volt hogy a fél literes üdítőm sem fogyott el és utána otthon sem ittam túl sokat,most viszont, hogy már évek óta dolgozom még annyit sem iszom max 2-3 pohár amit egy nap megiszok.
Eddig bármilyen kalkulátort/appot próbáltam egyik sem hozott 0,9-1,2 liternél többet napi minimum folyadék bevitelnek (Álltalában meg ezeket sem érem el). Pár napnál tovább egy appot sem tudok használni mert nem jeleznek így ahogy elmulik az újdonság varázsa ugyan úgy elfeledkezem az ivásról. Ha egyszerre próbálok többet inni pl egyszerre meginni egy egész pohárral azt érzem hogy ki tudnám hányni az egészet így inkább az lenne megoldás hogy többször igyak kevesebbet.
Milyen appot tudnátok ajánlani ami tényleg jelez és nem csak mikor már megnyitottam, illetve kinek mi vált be, hogy többet igyon?
Minden tippet és tanácsot szívesen fogadok :)
Legyen egy ébresztő a telefonodban minden második órára. 8.00, 10.00 stb estig. Akkor mindig legalább egy teljes pohárrral (fél literes palack fele) meginni.
Igyál
- amikor otthon új helyiségbe mész (legyen pohár konyhaban, napaliban, furdoben, mindenhol kikeszitve vizzel)
- amikor elinduksz valahova
- amikor megerkezel valahova
- amikor hazaersz
- amikor látod hogy más iszik.
Ha ulomunkad van, legyen az asztalon mindig viz. Delig legyen meg minimum egy liter
Mindig mikor iszol, minimum!! 2dl legyen. Nem kortyolgatni kell.
Egy idő után megsuokod.
Javaslom, hogy minden nap egyél levest, és egyél gyümölcsöket is.
Mindig legyen kéznél víz, vagy valami más ital.
Nem kell egyszerre letolni a két decit, mert persze, hogy háyingered lesz.
Én óránként iszok egy deci vizet vagy gyömbéres vizet - ez az alap, és emellé megy gyümölcs, tejes italok, tea, joghurt, néha leves...
De az óránkénti egy deci az mindig megvan, így a minimum másfél liter az adott egy nap, a többit meg beviszem teából, gyümölcs(lé)ből, stb.
#6 lehet hogy nincs tünete de nem igaz hogy semmi baja.
A testnek alapvető folyamatokhoz kell a víz.
7.
Ha nem kapott elég vizet az a test, akkor lenne tünet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!