Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan szoktassam rá az ivásra?

Hogyan szoktassam rá az ivásra?

Figyelt kérdés
Kislányom most 10 hónapos, és már csak napi 2x eszik tápszert (reggelire és vacsorára). Már egy ideje próbálkozunk, hogy igyon napközben, de eddig sikertelen minden. Próbáltam babavizet és cukormentes babateát is, próbáltam szobahőmérsékleten és "tápszer hőmérsékletűre" melegítve is. Cumiban, svéd itatópohárban és füles Avent itatópohárban is. De az eredmény mindig ugyanaz: egy kortyot beszív, majd kiköpi és ellöki a cumit/poharat. Ha nagyon erőltetem, akkor magára önti vagy elkezd hisztizni. A védőnő szerint 1 éves korig nem baj, ha nem akar inni, mert még elég tápszert kap (összesen kb. fél litert/nap), és hogy majd idővel el fogja fogadni, csak legyek türelmes és kínáljam minden (nem tápszeres) étkezés után. De most már 2 hónapja próbálkozom a fent leírt módokon és még csak előrehaladás sincs az ügyben. Anyósom és édesanyám meg állandóan rágja emiatt a fülem, hogy bezzeg ők már születésünktől fogva teáztattak minket, meg hogy így ki fog száradni a gyerek.. Másoknál ez hogy alakult?

2022. márc. 25. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
15%
Én az elejétől itattam, igaz 42 fokban született és kitartott a hőség még három hónapig.
2022. márc. 26. 00:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ht kezdetekor kezdtem el itatni. Nálunk a 360°-os pohár vált be, mai napig (19 hós) azt használja. Most, hogy már önálló, elég annyi, hogy elérhető helyen van számára egész nap, és kiszolgálja magát.

Csak vizet kapott, teákat betegségen kívül soha nem adtam neki. Az elején ő is nehezen akarta elfogadni, de aztán rákapott, és most már csomót iszik.

Kiszáradni nem fog, unokaöcsém már tápszert se iszik, de az esti tej mellett kb 1-2 pici csésze víz megy le neki, és köszöni szépen, él és virul. Persze nem ez az ideális, de bajuk nem lesz.

A piszkálást meg hagyd figyelmen kívül, lányom augusztusi születésű volt, csak anyatejes, és én is megkaptam, hogy adjak már neki inni is, mert kiszárad. Persze elég volt rendszeresen szoptatnom. Ő is él és virul. 😊

2022. márc. 26. 05:50
 3/6 anonim ***** válasza:
92%
Én úgy itattam, hogy nem itattam... cumisüvegbe tettem vizet, azt számára elérhető magasságban hagytam és odament érte, ha szomjas volt🤷‍♀️eleinte nem gyakran, mert ő sem akart inni, aztán fokozatosan egyre többet kortyolt bele. Meg hagytam azzal játszani, persze csupa víz volt minden, de az megszárad..(természetesen később már pohárból vagy cseppmentes kulacsból ivott, de azt csak 1,5-2 évesen fogadta el )
2022. márc. 26. 05:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem fogadta el jó sokáig a vizet. Először csőrös pohárból kínáltam, de kiköpte, később egy-egy kortyot ivott. Próbáltam cumisüvegből is, hátha nagyobb mennyiséget sikerül innia. Aztán egy éves elmúlt mikor 360°os pohárra váltottunk. Egy nap alatt ráérzett, most már mennyiségeket iszik belőle egyedül.

Egyébként valóban úgy van ahogy a védőnőd mondja, egyszer majd csak elfogadja. Kitartóan, de nem erőszakosan kell kínálni. Ne adj neki se teát, se mást, csak vizet.

2022. márc. 26. 06:41
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

Úgy, hogy te is iszol..

Ilyenkor az én gyerekeim sem ittak még ( bár anyatejesek)

Aztán fokozatosan. Èn is kulacsozok otthon is, így növelem 3 lter felettire a fogyasztásomat.

Fiam kacsa magától is.

Lányom akkor iszik, amikor én is.

Példàval lehet itatni.

2022. márc. 26. 08:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Kicsit megnyugodtam, hogy akkor nem vagyunk egyedi eset, valószínűleg ez egy hosszabb folyamat lesz, mint vártam. Köszönöm a tippet, ma megpróbálom, hogy elöl hagyok neki egy kis vizet cumiban vagy az Avent pohárban, hátha úgy "rákap". Illetve a 360 fokos poharat nem ismertem, lehet beszerzek egy olyat is, ki tudja, lehet pont az fog beválni. A cuminál sokszor azt érzem, hogy csalódott, hogy nem a szokásos tápszer van benne. Hát, a példával ugyan nincs gond, én napi 5 litert simán megiszom, de nem nagyon szokta izgatni a gyereket. :D
2022. márc. 26. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!