Hogyan szoktassam rá az ivásra?
Én ht kezdetekor kezdtem el itatni. Nálunk a 360°-os pohár vált be, mai napig (19 hós) azt használja. Most, hogy már önálló, elég annyi, hogy elérhető helyen van számára egész nap, és kiszolgálja magát.
Csak vizet kapott, teákat betegségen kívül soha nem adtam neki. Az elején ő is nehezen akarta elfogadni, de aztán rákapott, és most már csomót iszik.
Kiszáradni nem fog, unokaöcsém már tápszert se iszik, de az esti tej mellett kb 1-2 pici csésze víz megy le neki, és köszöni szépen, él és virul. Persze nem ez az ideális, de bajuk nem lesz.
A piszkálást meg hagyd figyelmen kívül, lányom augusztusi születésű volt, csak anyatejes, és én is megkaptam, hogy adjak már neki inni is, mert kiszárad. Persze elég volt rendszeresen szoptatnom. Ő is él és virul. 😊
Nekem sem fogadta el jó sokáig a vizet. Először csőrös pohárból kínáltam, de kiköpte, később egy-egy kortyot ivott. Próbáltam cumisüvegből is, hátha nagyobb mennyiséget sikerül innia. Aztán egy éves elmúlt mikor 360°os pohárra váltottunk. Egy nap alatt ráérzett, most már mennyiségeket iszik belőle egyedül.
Egyébként valóban úgy van ahogy a védőnőd mondja, egyszer majd csak elfogadja. Kitartóan, de nem erőszakosan kell kínálni. Ne adj neki se teát, se mást, csak vizet.
Úgy, hogy te is iszol..
Ilyenkor az én gyerekeim sem ittak még ( bár anyatejesek)
Aztán fokozatosan. Èn is kulacsozok otthon is, így növelem 3 lter felettire a fogyasztásomat.
Fiam kacsa magától is.
Lányom akkor iszik, amikor én is.
Példàval lehet itatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!