Mit ajánlotok, hogy szoktassam hozzá az ivásra? Csak pohárból szeretném megtanítani.
én tovább kísérleteznék a cumisüvegekkel, csőrös poharakkal.
babák erre kényesek, nagyon válkogatósak tudnak lenni, én babám csak és kizárólag mam üveget hajlandó a szájába venni.
tényleg kell valami megoldás mert 6 hónaposan hiába szopizik, szüksége van folyadékra! szívószállal próbáltad már? fecskendő, pipetta. több ötletem nincs :( sok sikert!!!
Szia!
Nálunk amint volt már plussz étkezés, nem csak szopi, adtam neki vizet. Nem akartam ilyen-olyan csőrös poharakra rászoktatni, ezért először kávéskanálból kortyolgatta (inkább szürcsölte) ki a vizet, aztán pohárból. Az első pár alkalom kicsit nehézkesen ment, csurgott le az állán, nyakán, de 1-2 nap alatt simán megtanult pohárból inni, ekkor olyan 6 hónapos volt. Nem is tudom, hogy írjam, milyen pohárból ivott????? Szóval, az a régebbi fajta kávéspohár, nem tudom mennyi idős vagy, de biztosan emlékszel rá: az a "tipikus" kávéspohár, vastag, üveg, lekerekített szája van :) De biztos tudod :)
Mi is 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, és sokáig nem akart inni. Kérdeztem a dr.nőt és azt mondta, elég még neki az az anyatej mennyiség, amit naponta bevisz. Most másfél éves, és 2szer szopizik, mellette max 4-5 dl-t iszik, de elég neki állítólag. (persze, ha valami ivólével kínálom abból egyszerre is lenyom 2 dl-t, de nem akarom az édeshez szokatni.)
Kisebb korában mikor sehogy nem fogadta el, kiskanállal adagoltam belé a nyári nagy melegben.
Az én fiam sem nagyon ivott amikor fél éves volt. Addig ő is csak anyatejet kapott, aztán elkezdtük a kóstolgatást. Ilyenkor mindig kínálgattam vízzel pohárból (én semmi mással-cumisüveg, csőrös pohár, tea, stb. nem próbáltam), de nem nagyon ivott. Aztán amikor már kevesebbet szopizott és nem annyira pépes, leveses kajákat kapott, akkor viszont már nagyon igényelte a plusz folyadékot.
Szerintem okosak a gyerekek, tudják, hogy mi a jó nekik. Anyatejet is kap még és vsz. az ételei is sok folyadékot tartalmaznak, ezért nem igényel pluszban. Kínálgasd szorgosan, majd ő eldönti, hogy mikor kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!