Az állandó pizzaevésnek, lehet valami hátulütője?
Nem keresek annyit, hogy ételrendelésen éljek mint mások. Este fáradtan esek haza. Nincs idő, energia sütni, főzni magamra sem. Egyedül élek. Egyszerűen veszek egy pizzát a legolcsóbb Lidből ami itt van és ezt eszem mindig. Hétvégén is. Gyakorlatilag olcsó pizzákon élek. Gyümölcsleveket vagy cukros üdítőket iszok hozzájuk és ennyi.
Gondoltam rá, hogy ez egészságtelen. Viszont a pizzákon zöldségek vannak. Paradicsomszósz minden van és sok zöldséges pizzát eszek, a hawaii ananászos is egyik kedvencem. A hús ami egészségtelen, meg kevés van rajtuk mert spórolnak vele. Tehát rengeteg zöldség van a pizzákon. Leöblítem gyümölcslével ami amúgy is tele van gyümölccsel. Iszok néha 100% gyümölcstartalmúakat is tehát ez is megvan. Gyümi, zöldségbevitel pipa
Akkor mégis csak jó vagyok?👍😊
5@ "Valamennyi vitamin és asvanyi anyag van benne de garantaltan nem az összes."
Centrumot, D vitamint meg béres cseppet fogyasztok így ez szerencsére nem érint. 😊
Némelyik gyümölcslé helyett fizikailag és pénzügyileg is jobban járnál 50%-os szörppel. Még ha annak 49%-a alma, akkor is.
Különben a mirelit pizza is már olyan áron van, hogy helyette 1 héten kétszer lehetne rendelni is. Máris jobb lenne a helyzet.
12@ "Némelyik gyümölcslé helyett fizikailag és pénzügyileg is jobban járnál 50%-os szörppel. Még ha annak 49%-a alma, akkor is."
Azt a 12%-ost váltottam le 50%-100% gyümölcslére ember😅
Pizzatésztát begyúrhatsz nagyüzemben házilag, jó esetben valami combosabb géppel, és egyenlő adagokra osztva, kiformázva mehet folpackban fagyóba. Felhasználás előtt a melegedő sütőn megkel szépen fél-háromnegyed óra alatt, friss feltéttel fenomenális. Nyugodtan kóstold össze az első próbálkozásodat a kedvenc bolti junk pizzáddal, világos lesz, hogy megéri-e kicsit törődni a projekttel.
És ez még csak a pizza. Most vagyok túl egy direkt könnyebb kis brassói aprópecsenyén. Csak kétszer repetáztam belőle, pedig ez most tényleg nem akart semmit villantani. Szerencsére, mert legalább nem fáj a jóllakottság, mint a korábbi, általában fokhagymával és tört borssal kissé elszállós rögtönzött receptjeimmel. BTW a lángkioltáskori tört vagy reszelt, kiló húsonként két-három közepes gerezdnyi fokhagyma és a hintés frissen porrá zúzott bors meg kávéskanál mustár (továbbra is per kiló hús) tíz perccel lángoltás előtt beadja fullra. Az elején sok nagyra tört bors és enyhén megpirított, késsel összevagdalt négy-öt közepes gerezdnyi fokhagyma (kilónként, tudod már) szintén törvényszerű kéne legyen. ;)
Na, szóval enyhe önsimogató és komoly alkotó-remekelő üzemmódban lehet jóárasan rengeteg őrült jó cumót rittyenteni. A kezdeti gikszerek is értékesek, mind megtanít valamire, és még mindig nem junk fagyós pizzaszörny költségnél tartunk fajlagosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!