Miért mondja mindenki hogy milyen veszélyes az energiaital, és káros?
A napi 2-3 az szerintem nem normál fogyasztás. A napi koffein adag az a limit, nem azt jelenti hogy az alatt minden oké. A normál fogyasztás az maximum napi 1. szerintem inkább heti 2-3. Én is iszom energiaitalt, kb ennyit.
Véleményem szerint a normál mennyiségű fogyasztás esetében nem igazán számít hogy cukort vagy édesítőszert viszel a szervezetedbe. Természetesen egyik sem egészséges de ilyen mértékben rendben van.
Ami miatt nem támogatom a napi fogyasztást, az esetleges káros anyagok mellett az a tolerancia növekedése illetve függőség kialakulása. Jobban is fog esni ha nem mindennap issza az ember. Ha élvezeti értéke miatt issza az ember, akkor ez is szempont. Ha azért, hogy ébren maradjon, akkor életmódváltás lehet a megoldás, több alvás, stb.
"az összetevő listát elolvasva egy karcinogént sem láttam"
A mesterséges aromák és színezékek szerinted mik? A megadózisú tartósítószerek (pl. nátrium-citrát) szerinted mennyire előnyösek érrendszeri, belgyógyászati, hematológiai szempontból? Az elektrolit egyensúly zavaráról például hallottál már?
Szerinted több millió szakember és több ezer kutatási anyag csak poénból állítja az energiaitalok rendszeres fogyasztásának a kockázatát?
"Ez melyik boltban kapható élelmiszerben nem található meg mostanság?"
Mondtam én, vagy valamely tanulmáy, hogy a boltban kizárólag kimagaslóan egészséges élelmiszereket lehet kapni, csak az a fránya enegiatal? A dietetikailag problémás élelmiszeripari termékek mindig sokkal többen lesznek, mint a dietetikailag előnyösek.
Én csak azt mondtam, hogy az energiaital értelemszerűen a problémásak közé tartozik. Ez ma már egy óvodásnak is egyértelmű.
Röviden:
1) sok cukor és koffein (=stimulánsok) van benne, ami nagy mennyiségben ártalmas
2) gyerekeknél divatos, nekik pedig nem tesznek jót egyáltalán a stimulánsok.
(További egészségügyi hatásaikat még vizsgálják, ezeket később fogjuk majd megismerni. Ami már majdnem 100%, hogy semmilyen feldolgozott élelmiszer nem tesz jót.)
"én például napi kettőt iszok, és semmi bajom tőle"
Most még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!