Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért mondja mindenki hogy...

Miért mondja mindenki hogy milyen veszélyes az energiaital, és káros?

Figyelt kérdés
Nem pontosan értem, hogy amennyiben én pl naponta megiszok 2-3 hellt ami nettó 160-240mg koffein, és én pl cukormenteset iszok akkor mivel tettem be magamnak jobban, mintha 2-3 presszókávét innék meg, és miért leszek beteg? Már jó ideje érdekel ez a kérdés, mert mindenkitől hallottam hogy majd szívbeteg leszek meg ártani fog nekem, de mikor feltettem hogy mi fog pontosan nekem ártani tekintve hogy se cukrosat nem iszok, se túl sokat koffeinből a napi meghatározott normánál, de valahogy sosem érkezett erre válasz még talán a szokásos üditőital káros címszóval egyetértettem, de ki az aki mostanság nem iszik vagy colát, vagy gyümölcslevet, vagy bármifajta ízesített lötyött ami semmivel sem másabb hozzáadott anyagokkal.

okt. 4. 11:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A napi 2-3 az szerintem nem normál fogyasztás. A napi koffein adag az a limit, nem azt jelenti hogy az alatt minden oké. A normál fogyasztás az maximum napi 1. szerintem inkább heti 2-3. Én is iszom energiaitalt, kb ennyit.

Véleményem szerint a normál mennyiségű fogyasztás esetében nem igazán számít hogy cukort vagy édesítőszert viszel a szervezetedbe. Természetesen egyik sem egészséges de ilyen mértékben rendben van.

Ami miatt nem támogatom a napi fogyasztást, az esetleges káros anyagok mellett az a tolerancia növekedése illetve függőség kialakulása. Jobban is fog esni ha nem mindennap issza az ember. Ha élvezeti értéke miatt issza az ember, akkor ez is szempont. Ha azért, hogy ébren maradjon, akkor életmódváltás lehet a megoldás, több alvás, stb.

okt. 4. 13:13
 12/21 anonim ***** válasza:
51%

"az összetevő listát elolvasva egy karcinogént sem láttam"

A mesterséges aromák és színezékek szerinted mik? A megadózisú tartósítószerek (pl. nátrium-citrát) szerinted mennyire előnyösek érrendszeri, belgyógyászati, hematológiai szempontból? Az elektrolit egyensúly zavaráról például hallottál már?

Szerinted több millió szakember és több ezer kutatási anyag csak poénból állítja az energiaitalok rendszeres fogyasztásának a kockázatát?

okt. 4. 13:18
 13/21 A kérdező kommentje:
&11 Ebben van valami viszont ritkábban fogyasztást nézve nekem is jobb hatása volt.
okt. 4. 13:22
 14/21 A kérdező kommentje:
#12 Ez melyik boltban kapható élelmiszerben nem található meg mostanság?
okt. 4. 13:23
 15/21 anonim ***** válasza:
51%

"Ez melyik boltban kapható élelmiszerben nem található meg mostanság?"

Mondtam én, vagy valamely tanulmáy, hogy a boltban kizárólag kimagaslóan egészséges élelmiszereket lehet kapni, csak az a fránya enegiatal? A dietetikailag problémás élelmiszeripari termékek mindig sokkal többen lesznek, mint a dietetikailag előnyösek.

Én csak azt mondtam, hogy az energiaital értelemszerűen a problémásak közé tartozik. Ez ma már egy óvodásnak is egyértelmű.

okt. 4. 13:28
 16/21 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

Röviden:

1) sok cukor és koffein (=stimulánsok) van benne, ami nagy mennyiségben ártalmas

2) gyerekeknél divatos, nekik pedig nem tesznek jót egyáltalán a stimulánsok.

(További egészségügyi hatásaikat még vizsgálják, ezeket később fogjuk majd megismerni. Ami már majdnem 100%, hogy semmilyen feldolgozott élelmiszer nem tesz jót.)

okt. 5. 07:23
 17/21 Senior Séf ***** válasza:
40%
A bukta ott van, hogy mindenki csak a keringésre gyakorolt hatását vizsgálja. Pedig mind a kávénak, mind az energiaitalnak van van nagyobb "bűne" is. Mégpedig az, hogy egyik sem AD + energiát, hanem pl. az emésztés, valamint az immunrendszer működtetésére félretett energiát happolja el, csoportosítja át. Pedig az immunrendszer hatalmas energiagyilkos. Még a másik nagy energiafaló, az emésztés se ér a nyomába. Ezeket pedig nem kellene blokkolni, még időlegesen se!
okt. 5. 17:09
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem csak a számok lényegesek. Van olyan felpörgető hatása, ami miatt tilos naponta 1-nél többet inni és ráadásul hetente 4-nél több sem ajánlott! A bizonyos hatásokban és a koffeinben ráadásul az is benne van, hogy függővé lehet válni! S akkor még hozzájön az, ha teázunk és kávézunk. Én iszok kávét és teát is, ezért odafigyelek a heti 3-4 energiára. Így is túlpörög az agyam.
okt. 8. 11:21
 19/21 anonim ***** válasza:
11-es. Nincs megadva mennyi a napi maximális adag! De ez függ az adott személy életkorától a testsúlyától és a magaságától is. Hogy mennyi az a maximum. De külön nincs megadva hogy mennyi az a maximális. Csak ajánlott van megadva. Napi egy egyszer 250 ml energia ital. De én például napi kettőt iszok, és semmi bajom tőle.
okt. 8. 11:27
 20/21 anonim ***** válasza:

"én például napi kettőt iszok, és semmi bajom tőle"

Most még.

okt. 8. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!