Miért nem laktam jól az alábbi ebédtől?
Mijdig magamra főzök, kalóriát számolok és 375-415 közötti kcalos ebédeim vannak amikkel kb 3-3.5 órát lakok jól. A mostani 412 lett de 2 órára rá éhes. És harmadik napja eszem ebédre és valamiért mindig hamar éhesedek utána.
115 gr csirkemell
40 gr quinoa
140 gr kockára vágott és grillezett cukkini a quinoába keverve és arra öntöttem fél doboz zabtejszínt (tejérzékeny vagyok)
Van benne fehérje, lassú ch, zöldség szóval nem értem
Ha nő vagy akkor esetleg a ciklusod miatt? Nekem akkor szokott többszörös hirtelen étványam lenni, mielőtt megjön.
Elvileg ha nem viszel be elég szénhidrátot, akkor a menstruáció előtt és alatt direkt megnövekszik az étvágy mert pótlod a deficitet, hogy legyen erőd arra, amire kell.
Az emberi test nem óramû. Mindenki teste ugyanabból a kalóriából picit más energiamennyiséget vesz fel. Néha ugyanaz átfut rajtad, néha meg egy almával és egy müzliszelettel elvagy 8 órát és fel se tûnik.
Ha meg hosszan diétázol, a test fellázad, észleli hogy hohó, mostanság nem jön annyi a táplálék, kicsit jó lenne ha intenzívebben vadásznánk-gyüjtögetnénk.
Nő vagyok, ciklusom közepén. És mint írtam, máskor kisebb kalóriás ebédektől is jóllakok. Úgy fogytam eddig 24 kgt hogy sosem éheztem. Amint éhes vagyok, eszem. Ezután az ebéd után is csak azt bántam hogy olyan hamar kellett utána uzsonnázni.
Érdekes hogy az egy év alatt máskor nem jelzett a szervezet ilyen hamar...
Mivel ez nem elég étel egy felnőtt embernek, azért.
Plusz alig van benne tápanyag, zsiradék, nem csoda, hogy a szervezeted kezd beleunni és jelez, hogy éhes.
Hogy "nem érzed" magad éhesnek, nem jelenti azt, hogy a tested nem éhezik :)
8~
Ha tápanyag szerint nézzük és semmi más értékesebb anyag sem kerül be a nap folyamán, akkor azért ne,m is lehet. Értem a vicces, de valójában egyben komolyan igaz is. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!