Hogyan tudnék jobban odafigyelni az étkezésemre?
Heti 2-szer, ha tudok, heti 3-szor szoktam futni kb fél órát, szeretek sportolni. Inkább az étkezéssel van baj, szeretek jókat enni, édességeket is.
Most 170 cm, 64kg vagyok (lány).
Mire kellene odafigyelnem étkezés, mozgás szempontjából, hogy fogyjak néhány kilót?
Pl. mikortól ne egyek már, mit mikor érdemes enni
Szeritnem ezek a számok tökéletesek.
Egyébként ne egyél rendszertelenül.
Keress rá az okostányérra. Egyél aszerint. Ne spórold le a zöldséget.
Olyan étrendet válassz amit életed végéig tudsz tartani.
És szokd meg hogy cukros fehér lisztes édességet heti max 1-2szer egyél. A testnek nincs rá szüksége egyáltalán de annyi belefér
Ezek nagyon jo szamok, te.
En szenhidratdietan fogytam 5 kg-t, jovo het az utolso hetem, aztan eleg. 1300-1500 kcal egy nap.
Olaj es vaj helyett olajspray.
Kevesebb teszta (grammban), rizs, kevesebb sertes/marhahus, inkabb csirke, garnela, vagy csak zoldseg. Rengeteg salata (salata, csirke feta, kis kukorica, retek, olivabogyo, rukkola, paprika, lilahagyma, ontet is natur joghurtos, sajat izesites, nuku olivaolaj)
Napi egy ora mozgas min. - nem seta, aktivabb. Pl 30 perc joga, 30 bicikli, 20 pilates 20 aerobik, 20 futas.
Mindent kimerek, ha fozok. Ha tejszinnel fozok, ami amugy is zsirosabb, nem egy doboz tejszin megy a kajaba, hanem 120ml. Inkabb tesztavizzel potoljuk, hogy kremesebb legyen. Sajtot nem ket marekkal szorjuk. Nincs keksz, csoki, alkohol.
Alkohol heti 2x van, nassolni mar nem is akarok, mert nem telit. Ha ehes vagyok, inkabb eszek egy nagy adag etelt, amit en keszitettem es mégis csak 700 kcal.
Amugy Meg hallgass a testedre, mert mindenki mashogy dietazik, es mas jo szamara.
Semmit nem tagadok meg magamtol, mert bumerangkent Jon vissza minden majd. Ha egy pisztaciatortat akarok baileys kaveval biscoff tejszinhabbal, akkor az lesz. De tudom, hogy mikor, es nagyon ertekelve lesz.
Ha veget er a dieta penteken, akkor is ugyanugy szeretnek edzeni minimum 3-4x, mert mar jol erzem magam tole - pedig utalok egeszseges lenni. Es a testem kivanja. Hulyeseg ez a minden mertekkel magyazarat, pedig ugy kell igazabol. Sok sikert. De ismetlem magam, a te szamaid nagyon jok. Ne aggodj.
Szia!
Ahelyett, hogy rástresszelsz a fogyásra, inkább az egészségeden gondolkodj és ha fogyás az eredménye, akkor az max plusz. Bár valószínüleg ha van is rajtad felesleg, akkor inkább izmot kellene építsd, mint súlyt veszítened, szóval nem kilóban mérném a változást.
Ahogy tudnál egészségeden segíteni: egyél mindent úgy, ahogy eddig, de mindig tegyél hozzá valamit, ami kell a testednek. Pl: szeretnél csokit enni. No problem, egyél hozzá egy görög joghurtot, hogy legyen benne fehérje (ami segít amúgy abban, hogy ne dobja meg a vércukrodat a dolog).
Szeretnél pörköltet enni. No problem. Dobj oda mellé egy salátát, hogy legyen egy kis rost, vitamin és ásványi anyag benne.
Vagy együtt, vagy a hozzárakott ételt edd meg elsőre és utána a másikból csak addig egyél, amíg tényleg jól esik és tényleg éhes vagy. Ha marad 1 kanál pörkölt a tálban, akkor marad egy kanál. Nem kell megedd a kaját, akár milyen kicsi vagy nagy adag marad belőle. Ne erőltesd magadra. Ha jó ízű és még ennél belőle, de amúgy már tele vagy, akkor se egyél többet. Az a lényeg, hogy hallgass a testedre (és ne az agyadra), hogy mikor elég.
Ezen felül nem mondtál semmit arról, hogy miért szeretnél fogyni, de az is lehet, hogy azért gondolod, hogy van mit fogyni, mert rossza tartásod. [link]
A rossz tartástól lehet olyan, mintha hasad lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!