Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan fogyhatnék 10 kgt?

Hogyan fogyhatnék 10 kgt?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 170 cm magas 80 kgs lány vagyok, 18 éves. Szeretnék 70 kgra lemenni. 10 napja elkezdtem változtatni az életmódomon, napi 10 ezer lépés meg van (jó na, nem minden egyes nap, de 1 héten 4-5ször) és próbálok itthon főzni magamra, egészséges alapanyagokból. Zöldség, gyümi, megvan. Natúr husi ebédre, vagy néha tésztás kaják, de nem óriás mennyiségben. Este 6 után nem eszem, próbálok 10kor reggelizni (IT fasting). Napi 2-3 liter VIZET iszok. Napi 1-2 kávét iszom, cukor nélkül, de tejjel.

Lement rólam az első pár napban 1 kg, de vissza is jött, most újra a kezdősúlyomnál vagyok.

Mit kéne változtatnom? Néha becsúszik egy fagyi délután, kalóriákat nem számolok, úgy érzem hamar feladnám és a családom csak hátráltatna, mert velük ilyeneket hogy fogyás nem lehet megbeszélni.

Segítsetek, kérlek. Nem érzem jól magam a bőrömben, az a 10 kg nagyon kéne. Elfogadtam hogy nem egy éjszaka alatt történik...Igazából egy 2-3 hónap alatt azért szeretném teljesíteni.

Köszönöm hogy elolvastad. :)

aug. 24. 19:26
1 2
 1/11 anonim válasza:

Szia!

Szerintem jó úton haladsz, a sèta is hasznos ès a kalória számolásanis.

Kitartást , csináld csak megjön az eredmény.

aug. 24. 19:35
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi, de mit kezdjek ha visszajött az, amit leadtam? Ugyanott vagyok, mint ahonnan 10 napja kezdtem. Elveszi a kedvem nagyon, főleg hogy máshol azt olvasom heti 1-1,5 kg kéne hogy lemenjen...
aug. 24. 19:37
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon szarul csinálod

Tudnod kéne mennyire a kalória kereted és annyit kajálni

Sok fehérje sok zöldség kevés gyümölcs

aug. 24. 19:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Mindennap MINIMUM tízezer!
aug. 24. 19:51
 5/11 A kérdező kommentje:

3mas, milyen fehérjedús dolgokat tudnál ajánlani?

4es: szerinted az is jó, ha biciklizek mellette, napi 40-50 percet pluszba?

aug. 24. 20:08
 6/11 anonim válasza:

# vagyok.

44 eves ff, ès èn is fogyni akarok. 180/110kg.

Kalóriát számoloknha tudok, sportolók ha tudok, fogyok ha összejön. 120 ről indultam januárban, most vagyok 110.

Azt hittem hogy gyorsabb lesz , de inkább haladnak lassabban, de legyen tartós.

Próbáltam fogyasztó szerrel (havi 36eft) amivel lefogytam anno 120 ról 105 ig, amikor abba hagytam akkor meg visszajött.

Most stratégiát váltottam, lassabban haladok, de haladok.

Kalória számolás, kalória keret tènyleg jó dolog, illetve tobbett mozogni.

aug. 24. 20:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Kardiózz valamit de majdnem mindegy csak mozogj

Fehérje a húsokban, tojásban, sovány túróban van leginkább ilyesmik

De nézz egy diétás minta étrendet a súlyodnak megfelelően és egyél kb aszerint max egy két dolgot cserélj ki

aug. 24. 20:14
 8/11 anonim ***** válasza:
79%

A fogyás egyetlen valós módja az, hogy több kalóriát égetsz el, mint amit beviszel.

Tele a net kalkulátorokkal, mintaétrendekkel, tippekkel, tiktokozás helyett ilyenekre is lehet használni. Olvasgass utána, szándd rá az időt arra, hogy megértsd az alapokat.

Meg kell határozni, hogy mennyi a napi szükséges kalóriamennyiséged a súlytartáshoz, na annál kevesebbet kell enni vagy többet mozogni, ha fogyni akarsz. Optimális esetben testtömegkilónként 1,5-2g fehérjével számolj így is. Csirkemell, hal, görög joghurt, proteinpor, stb.

Persze kell mellé zsír és szénhidrát is, csak arányában jóval kevesebb, mint amit valószínűleg megszoktál. Meg lehetőleg ne fehér kenyérből, nutellából vidd be. Kalóriabázis appon pl. tudod követni, hogy amit ettél, annak mi az összetétele, de eleinte mindenképp méregetni kell az adagokat. Rá fogsz jönni, hogy eddig mit csináltál rosszul, mi a gyenge pontod.

Mozogni bármit jó, de a gyors eredményhez kezdj el súlyokat emlegetni mondjuk heti 3-4x. Ha most hagytad abba a sulit, pláne gyorsan kapd össze magad, a napi tesiórák kiesése hamar látszani fog egyébként.

A mérleg helyett pedig centiket is mérj, mert ugyanannyi zsír sokkal könnyebb, mint az izom, szóval ha izmot építesz, akkor a mérleg talán ugyanannyit mutat majd, de karcsúbb leszel. Esetedben viszont valószínűleg csak vizet vesztettél, azért is jött vissza (meg mert nem következetes az étrended).

Ha ezek alapján elindulsz egy életmódváltás felé, akkor egy év múlva magadra sem fogsz ismerni.

aug. 24. 22:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy nő vagy. A ciklusod szerint a menszeszed közeledtével akár 2-3 kilónyi vizet is vissza tud tartani a tested, szóval a ciklus különböző részeit csak egymáshoz lenne szabad hasonlítani. A luteális fázist a luteálishoz, folikulárist a folikulárishoz stb. Ezen felül a luteális fázisban akár 200-300 kcallal több kalóriát tud elégetni a tested és ezért ilyenkor éhesebb vagy, ami faláshoz vezethet. Ezért kellene vagy kalóriát vagy makrót számolni (fehérje, szénhidrát, zsír).

Írod, hogy natúr husi ebédre... Megjegyezném, hogy a fűszereknek kb 0 kalória értéke van, szóval ez az ízetlen csirkemell és brokkoli hülyeség, amit néhány bodybuilder csinál, ez body builder marhaság. Nyugodtan fűszerezd be azt a húst.

aug. 25. 13:29
 10/11 A kérdező kommentje:

Igazából natur husit is szoktam fűszerezni. Bors, fokhagyma, vagy grillhús fűszerkeverékkel. Az a baj, hogy magamra nehéz főznöm, vagy ebédet készítenem, mivel anya majdnem minden nap főz valamit és akkor napokig azt kell ennünk. (sajnos mániákus vásárló, mindig tele van a hűtő finomabbnál finomabb dolgokkal, sütikkel, mindennel, így is sikerült elhíznom...)

Szóval elég nehéz visszafognom magam, miközben tele a hűtő finomságokkal...

Bármi ötlet/tipp erre? Mit kéne tennem, vagy más hogy oldja meg?

aug. 25. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!