Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha nem tudom 2-3 törléssel...

Ha nem tudom 2-3 törléssel tisztára törölni a fenekem, akkor gond van az emésztésemmel?

Figyelt kérdés

Sokan azzal büszkélkednek, hogy elég 2 kocka papír a törléshez és nem értik, hogy én miért ülök fél órát a wc-n. Nekem egy fél tekercs papírt el kell használnom. De inkább szappanos-vizes zsebkendőt használok. A sok törléssel már felsértettem a fenekem.

Sokszor feladom és inkább a kád szélére ülök kimosni. Utána meg fél órát sikálhatom a kezemet, hogy lejöjjön a szag róla.

Elvileg a normális széklet olyan, hogy nem kell utána törölni. Nekem viszont ragacsos, kenőcsös.

Mit lehet tenni?

aug. 13. 06:09
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
51%

20.

Én mindent eszek össze-vissza és de, 99%-ban csak attól függ, hogy eleget "érleltem-e" és hogy kellően erős volt-e az inger már előtte. Ekkor van az a tipikus 2 perces kakilás a sima és tiszta kicsússzanással.

aug. 14. 16:59
 22/37 A kérdező kommentje:

A munkahelyen már egész nap görcsöl a hasam, alig várom, hogy hazaérjek és kinyomhassam. A napi 3 székelés sem ritka nálam. Nem tudom hogy lehetne visszaszorítani napi 1-re vagy 2 naponta.

A nedves törlőkendő meg eldugítja a wc-t. Meg az sem igazán segít, abból is 5-öt el kell használni, hogy tiszta legyen.

aug. 14. 17:14
 23/37 anonim ***** válasza:
36%
Akkor először ezt a részét kell megoldanod (hogy ne fájjon, görcsöljön), mert napi 2-3 körrel sosem lesz tiszta munka.
aug. 14. 17:18
 24/37 anonim ***** válasza:
58%

Miért nem mész vécére a munkahelyen?

Nem nedves törlőkendőt kell venni, hanem nedves vécépapírt, tök más a kettő. Utóbbit bele lehet dobni a vécébe.

A széklet, vizelet visszatartása, ha már ott az inger, akkor nem egészséges! Gondolom, nem az a fő cél, hogy keményebb legyen a székleted (mert ezt nyilván el lehet érni a visszatartással, csak épp nincs semmi értelme), hanem hogy egészséges legyél. Valószínűleg a táplálkozásoddal van gond.

aug. 14. 18:10
 25/37 anonim ***** válasza:
84%

Hogy nedves vécépapírnak nevezzük vagy nedves törlőkendőnek, csak részletkérdés. A lényeg, hogy vécébe dobhatót kell vásárolni! Ne aggódj, kérdező, ezek NEM dugítják el a vécét, direkt így lettek kifejlesztve.

…de talán érdemes lenne felkeresned egy gasztroenterológust….

aug. 15. 09:54
 26/37 A kérdező kommentje:
Azért nem megyek a munkahelyen wc-re, mert nem szeretek idegen helyen szarni, na meg ott meg sem tudok tisztálkodni utána. Egy átlagembernek elég, ha napi 1x otthon elmegy.
aug. 15. 16:31
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Ezt sosem értettem. Miért nem lehet idegen helyen szarni? Ajtón belül minden pont ugyanolyan. És ott még fizetik is.
aug. 15. 18:03
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Átlagembernek mondom magamat, de rendszerint 2-3-szor szoktam naponta “nagydolgot” végezni.

A férjem ugyanígy. Számunkra ez így teljesen természetes, teljesen normális.

aug. 15. 19:08
 29/37 anonim ***** válasza:
0%

28.

Pedig nem az. És ha valahol nem lesz lehetőséged egész nap elmenni, nagyon fogsz szenvedni.

aug. 15. 19:12
 30/37 A kérdező kommentje:

Ismerem ezt a szenvedést. Mikor pl elmegyünk a rokonokhoz karácsonyozni, aztán egész nap puffad a hasam

Azért, mert nem higiénikus idegen wc-re ráülni. Nem tudom megmosni a fenekem. Meg nincs rá idő sem, nem tűnhetek el fél órára. Én nem tudom 5 perc alatt megoldani, mint mások. Ráadásul ilyen gyenge, könnyen elduguló wc van.

aug. 15. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!