"chips meg sültkrumpli a sok olaj miatt egészségtelen"
Azért számít, hogy friss olivaolajban sütöd, vagy harmadjára használt bő napraforgó olajban, de igen, a vízzel való főzés mindig jobb alternatíva, mint rohadt magas hőfokon, rohadt sok olajban sütni.
"legfeljebb van, ami hizlal"
Nincs. Nem az étel hízlal.
"Ami táplálék, az egészséges, legfeljebb van, ami hizlal"
Vak vezet világtalant. Dietetikailag valóban nem használt fogalom az egészséges/egészségtelen étel megnevezés, hisz a táplálkozástudomány nem olyan leegyszerűsített, mint a Femina.hu-n, de hízlalni sem tud egy konkrét élelmiszer. Nincsenek hízlaló, és nem hízlaló kaják. Ami hízlal, az a tartós kalóriatöbblet, tehát az étkezésed egésze.
Nem úgy működik a biokémia, hogy a kolbász és a csoki hízlal, a krumpli és a csirkemell pedig nem. A kolbásztól és a csokitól sem fogsz hízni, ha nem vagy kalóroiatöbbletben, de a krumplitól és a csirkemelltől fogsz, ha kalóriatöbbletben vagy.
"azzal szokták démonizálni a krumplit, hogy magas benne a szénhidrát"
És? Mi a gond a szénhidráttal fiziológiailag, vagy fogyás szempontjából?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!