Egészségesebb táplálék a batáta az ember számára, mint a krumpli? És ha igen, miért?
Figyelt kérdés
Nagyon örülök, ha aki huzamosabb ideje batátát fogyaszt, ír! Mik a tapasztalataid?2020. okt. 31. 13:20
2/7 anonim válasza:
Kb. ugyanolyan. Kevesebb a keményítőtartalma, de magasabb a cukortartalma és kicsivel rostosabb, mint a rendes burgonya.
4/7 anonim válasza:
Egy szempontból jobb, jó sok béta-karotin van benne, a krumpliban viszont nincs.
5/7 anonim válasza:
Lassabban viszi fel a vercukor értéket, tehát egészségesebb
6/7 anonim válasza:
Sok benne a cukor, és a fitoösztrogén is = ugyanúgy nem eszem, mint a sima krumplit.
7/7 amigdala42 válasza:
ugyanabba a rendszertani rendbe, de teljesen más családba tartozik, mint a burgonya. Valójában sokkal közelebbi szálak fűzik például a kerti, a japán vagy épp a kék hajnalkához, mint a krumplihoz. Ennek gyakorlati jelentősége is van: míg a „hagyományos” burgonyának csak a gumója ehető, addig a batátának a zöldjét, (zsenge) levelét is bátran elfogyaszthatjuk. karotinokon és antociánokon túlmenően – elsősorban B6-vitaminból, mangánból és káliumból tartalmaz nagyobb mennyiséget. Én személy szerint a csicsókát eszem burgonya helyett ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!