Ha valaki úgy döntene, hogy kizárólag csak húst fog enni, mint egy ragadozó, annak milyen káros hatásai lennének az illető szervezetére?
Skorbut elkerüléséhez már napi 10 mg c vitamin elegendő, bár 70-100 mg ajánlott.
100g marhalép 45 mg-ot tartalmaz, a disznó, csirke máj 25mg-ot illetve 17 mg-ot. Skorbut biztosan nem lesz.
A húsban jó koleszterin van.
Jordan Peterson, híres pszichiáter, szerző, egyetemi tanár csak marhahúst eszik 5 éve, és semmilyen hiánybetegsége nincs, ellenben a genetikai betegségei megszűntek.
Ahogy a 3-as említette, Eszkimók nem esznek mást, mint fókát, mert a jégen nem terem meg semmi növény, és semmi bajuk, sőt, náluk ismeretlen a rák.
6
...és az eszkimók várható élettartama kb 62 év, ennél még a magyarok várható élettartama is magasabb.
A kanadai és az US-ban élők (mindenevő) lakosainak várható élettartama 75-78 év, a mediterrán diétát követőké 90+.
Jordan Peterson diétáját azóta ezerszer megcáfolták már, kb annyi az értéke, mint az atkins-diétáé (Atkins elhízottan, szivrohamban halt meg 72 évesen)
Az tény, hogy a mediterrán diétát követők élnek a legtovább.
De nem értem, hogyan lehet Jordan Peterson diétáját "megcáfolni", ha egyszer lefogyott és megszűntek a betegségei?
Nem fogyasztom a Norbi cuccait, de nem értem, hogy miért olyan antipatikus sokaknak. Dagadt volt, lefogyott, a pókhas még mindig jobb, mint a magyar férfiak többségén található TÚLSÚLY. Ha nem is csodaszer, és nem túl jó ár-érték arányúak amiket árul, szerintem elért egy jó célt, hogy lefogyott, és ezt próbálja propagálni a maga módján.
Nagyon durvának tartom, hogy mennyire védik az emberek a dohányzást és a túlsúlyt, mint elfogadandó és egyéni választásként tiszteletben tartandó dolgokat. Szerintem irtanivaló rák mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!