Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a különbség az 1,5%-os és...

Mi a különbség az 1,5%-os és 3,5%-os zsírtartalmú tej között? Melyik egészségesebb?

Figyelt kérdés

jún. 27. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
A nyers tej 3,8-4,2%-os. A tartósítási eljárásnál kémiai összetételét változtatják a tejnek. Alapvetően minél több a zsírtartalom, annál inkább telt a tej íze, magasabb az élvezeti és biológiai értéke.
jún. 27. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
20 gramm zsír. Egészségügyi szempontból mindegy.
jún. 27. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
1-es: nem változtatják meg a kémiai összetételt, a zsír egy részét szedik le (ez FIZIKAI változás!), illetve felhevítik, ami miatt nem romlik (ez IS FIZIKAI eljárás), semmivel sem változtat többet, mint ha házilag a friss tejet lefölözik és felforralják.
jún. 27. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A zsírosabb sokkal finomabb.
jún. 27. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Jobban csúszik, főzésnél/sütésnél is jobb, finomabb. De hogy egészségesebb lenne, azt nem mondanám.
jún. 27. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
#4 nálam pont fordítva van, csak az 1,5öset tudom meginni
jún. 28. 01:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Én nagyon zsírosként csak a laktózmenteset szeretem.


35/F

ma 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!