Mi a különbség az 1,5%-os és 3,5%-os zsírtartalmú tej között? Melyik egészségesebb?
Figyelt kérdés
jún. 27. 20:08
1/7 anonim válasza:
A nyers tej 3,8-4,2%-os. A tartósítási eljárásnál kémiai összetételét változtatják a tejnek. Alapvetően minél több a zsírtartalom, annál inkább telt a tej íze, magasabb az élvezeti és biológiai értéke.
2/7 anonim válasza:
20 gramm zsír. Egészségügyi szempontból mindegy.
3/7 anonim válasza:
1-es: nem változtatják meg a kémiai összetételt, a zsír egy részét szedik le (ez FIZIKAI változás!), illetve felhevítik, ami miatt nem romlik (ez IS FIZIKAI eljárás), semmivel sem változtat többet, mint ha házilag a friss tejet lefölözik és felforralják.
5/7 anonim válasza:
Jobban csúszik, főzésnél/sütésnél is jobb, finomabb. De hogy egészségesebb lenne, azt nem mondanám.
6/7 anonim válasza:
#4 nálam pont fordítva van, csak az 1,5öset tudom meginni
7/7 anonim válasza:
Én nagyon zsírosként csak a laktózmenteset szeretem.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!