Az élesztő és a kovász között egészséges táplálkozás szempontjából milyen különbségek vannak? Melyik javára?
Figyelt kérdés
Mondjuk egy kovászos kenyeret összehasonlítva egy élesztővel készült kenyérrel, eltekintve a liszttől, meg minden rossztól, amit a kenyérről el tudnánk mondani, melyik jobb, vagy kevésbé rossz? És miért?2019. szept. 25. 09:42
1/1 BrettShaw válasza:
Kovász = élesztő + tejsavbaktérium. Ha a kettőt együtt viszed be, az jobb a bélflóra egyensúlya szempontjából. Van egy fontosabb tényező is: a teljes kiőrlésű liszt (ami amúgy sokkal egészségesebb) fitinsavat tartalmaz. Ezt az ember nem tudja lebontani, és a szervezetbe kerülve kalciumot von el. Viszont a tejsavbaktérium előemészti nekünk a kovásszal kelesztett kenyeret, és a fitinsav értékes foszforforrássá válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!