Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha nem kívánom, nem szeretem...

Ha nem kívánom, nem szeretem a cukros kaját, lehetek cukorbeteg?

Figyelt kérdés
Csak reggel szoktam cukros kaját kívánni, de a nap hátralévő részében egyszerűen nem eszek cukros ételeket mert nem szeretem. Lehet ebből hosszabb távon cukorbetegség, hogy nagyon kevés cukrot viszek be naponta?

jún. 15. 01:13
 1/8 anonim ***** válasza:
47%

Úgy képzeld el, a macskák is gyakran lesznek cukorbetegek, pedig az aztán nem eszik cukrot...

Van gazdi, aki naponta többször méri a vércukrát.

(csak mint érdekesség, írtam) :)

jún. 15. 01:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A cukorbetegség kialakulásának oka rengeteg különböző genetikai, környezeti, dietetikai tényezőre vezethető vissza. Hogy te szereted-e a "cukros kajákat" vagy nem, annak semmi relevanciája vagy értelmezhetősége nincs.
jún. 15. 01:42
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

"Lehet ebből hosszabb távon cukorbetegség, hogy nagyon kevés cukrot viszek be naponta?"

Te aztán nagyon képben vagy - pont az ellenkezőjéből lehet.

jún. 15. 02:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehetsz. Nem önmagában a cukor okoz cukorbetegséget.
jún. 15. 08:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha hajlamos vagy rá, akkor tökmindegy, mennyi cukrot eszel DM-es leszel.

Nagyapám kétpfára eszi a süteményeket, csokit (89 éves), tök rendben van a cukruk, a fia meg 40 éves kora óta diétázik, mert muszáj.

jún. 15. 10:46
 6/8 anonim ***** válasza:
*cukra
jún. 15. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehetsz
jún. 15. 13:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Ahogyan tüdőrákos is lehet valaki cigizés nélkül és nem tudják megmagyarázni. Na jó, cukorbetegséget többnyire meg lehet. Például leáll az enzim. Csak egy példa volt.
jún. 16. 09:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!