A napi melegétel-fogyasztás hasznos-e a szervezetnek, vagy csak egy szokás?
Ez egyénfüggő-e?
Aki megszokta, hogy meleget ebédel, annál okozhat-e átmeneti problémát, ha hidegétkezésre cseréli?
Elvégre sok vitamin stb. károsodik hőkezeléstől. Az igaz, hogy a főzés elöli a baktériumokat, de 1) a tejet, felvágottakat, pékárut is hőkezelik, 2) a már hőkezelt étel is megromlik, sőt a melegételek gyorsabban, 3) az se jó, ha totál steril környezetben élünk.
Szerinted?
Napi 1 melegétel úgyszólván jót tesz a gyomornak bizonyos szempontból, de ez csak ennyi. Például ha 1 napos buszutazásra mentem szendókkal és turmixszal, akkor sem történt semmi rossz. Főtt étel sem egyenlő ám egészséggel és vitaminnal. Lehet a főtt étel például egy pörkölt nokedlivel vagy sajtos tészta, ami nem kielégítő a szevezetnek.
Egyébként az is helyzetfüggő vagy az étkezéstől függ, hogy mennyire öljük ki a megfelelő tápanyagokat. Én legtöbb esetben főtt étellel viszek be növényeket, kissé ritkán eszek gyümölcsöket, zöldségeket nyersen egyáltalán nem eszek, és magas a vitaminszintem. Én nagyon odafigyelek.
Nyáron pl hetek eltelnek anélkül, hogy "meleg ételt" ennék, mert nem kívánom a 28-38 fokban, mégsincsen semmi bajom tőle.
Télen meg sokszor az ebéd-vacsi is meleg, mert a hidegben kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!