Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A napi melegétel-fogyasztás...

A napi melegétel-fogyasztás hasznos-e a szervezetnek, vagy csak egy szokás?

Figyelt kérdés

Ez egyénfüggő-e?

Aki megszokta, hogy meleget ebédel, annál okozhat-e átmeneti problémát, ha hidegétkezésre cseréli?

Elvégre sok vitamin stb. károsodik hőkezeléstől. Az igaz, hogy a főzés elöli a baktériumokat, de 1) a tejet, felvágottakat, pékárut is hőkezelik, 2) a már hőkezelt étel is megromlik, sőt a melegételek gyorsabban, 3) az se jó, ha totál steril környezetben élünk.

Szerinted?

jún. 13. 23:03
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Amíg beviszed a szervezetedbe a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, fehérjéket, rostokat, esszenciális zsírokat, antioxidánsokat, flavonoidokat, addig tök mindegy, hogy melegételt vagy hidegételt eszel nagyobb rendszerességgel.
jún. 13. 23:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Természetesen nincs rá szükség, csak jólesik.
jún. 13. 23:57
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

Napi 1 melegétel úgyszólván jót tesz a gyomornak bizonyos szempontból, de ez csak ennyi. Például ha 1 napos buszutazásra mentem szendókkal és turmixszal, akkor sem történt semmi rossz. Főtt étel sem egyenlő ám egészséggel és vitaminnal. Lehet a főtt étel például egy pörkölt nokedlivel vagy sajtos tészta, ami nem kielégítő a szevezetnek.

Egyébként az is helyzetfüggő vagy az étkezéstől függ, hogy mennyire öljük ki a megfelelő tápanyagokat. Én legtöbb esetben főtt étellel viszek be növényeket, kissé ritkán eszek gyümölcsöket, zöldségeket nyersen egyáltalán nem eszek, és magas a vitaminszintem. Én nagyon odafigyelek.

jún. 14. 09:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Nyáron pl hetek eltelnek anélkül, hogy "meleg ételt" ennék, mert nem kívánom a 28-38 fokban, mégsincsen semmi bajom tőle.

Télen meg sokszor az ebéd-vacsi is meleg, mert a hidegben kell.

jún. 14. 11:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nem értem azokat, akik hetekig - vagy egész életükben - szendvicsen meg tonhalkonzerven nyammognak ebéd gyanánt.
jún. 14. 19:02
 6/6 anonim ***** válasza:
S vacsorára?
jún. 17. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!