Miért kívánok hideg vizet inni zsíros étel fogyasztása után?
Azt gyanítom, hogy a szervezet felmelegszik, ha zsírosat eszek és ezért lejjebb kell vinni a hőmérsékletet, valamint alapjáraton igényli a szervezetem a vizet.
Értem, hogy a zsír a nehezen és soká bomlik le és „nem jó hideg zsíros ételt enni”, mint sokszor hallottam gyerekkoromban, de a szervezetem mégis azt üzeni, hogy hideget igyak. A meleghez nincs késztetésem, hanem a hideghez. Ez tény. A tényeken legyetek szívesek ne fennakadni!
Őszintén szólva foglamam sincs, csak tippelni tudok. Az egyik, ami eszembe jut, hogy a szíros ételek gyakran sósak is egyben. (Ráadásul a víztartalmuk is alacsonyabb.) Márpedig a felszívódó só növeli a vérplazma ozmotikus koncentrációját, ami szomjúságot okoz. A másik ötletem, hogy a bélbe kerülő zsír esetleg nehezíti a víz felszívódását. Mint mondtam, nem tudom, igazak-e.
A víz nem emulgeálja a zsírokat. Pláne hogyha hideg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!