Karcos üvegből, pohárból inni?
Ez nyilván a te döntésed!
De akkor sem kell ekkora ügyet keverni ennek. Biztos, hogy nincs benne semmi olyan, ami kárt okoz a babának. Az üveget milliószor újra lehet hasznosítani és akkor is keletkeznek rajta karcok.
Nem lehet, hogy nem is karcok csak valami gyári hiba? Mellesleg, ha jól elmosod szetintem tökéletes! Ezen ne stresszeld magad feleslegesen. Mi műanyag cumisüveggel nőttink fel, meg cumisüveg nélkül (mondhatni).
Én pl anyám szerint nem fogadtam el a cumisüveget csak nagyon nehezen. Szerintem nem kell ennyire ráparázni. Nem l3sz a babának semmi baja.
Valószínűleg én parázom ezt túl, sajnos hajlamos vagyok rá. Remélhetőleg nem okoz gondot.
Én is üvegből ettem gyerekként, akkoriban nem is volt műanya. Biztos azok sem voltak karcmentesek.
Dühítő, mert ennyi pénzért csudajó minőséget várna az ember.
#3 as voltam.
Na csakhogy lelírtad miről van szó.
Cumisüvegek amik belül karcosak.
Mosd el, öblítsd ki párszor. Bár ez alap, már rég túl vagy rajta.
Ha volt is benne üvegmorzsa, por, az már kijött belőle.
A tej vagy tápszer meg belül nem fogja újra megkarcolni.
Tehát új üvegmorzslék nem fog keletkezni.
Millió százalék, hogy nyugodtan használhatod.
Én értem hogy anyai aggódás van benned. De azért a racionális gondolkodás is maradjon meg.
Azaz ha nincs mi megkarcolja a az üveget (pl tápszer), akkor ugyan mit számít ha előtte karcos volt.
Kicsit túlaggódod ezt. Ez kb olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, rácseppen egy csepp tiszta víz a baba kezére, lehet-e baja...
NEM!!!
Tudom, hogy túlzásnak tűnik. Nagyon beteg volt a baba, sokat voltunk kórházban és azóta túlaggódok mindent. Igyekszem dolgozni ezen.
Óvatosan fogom mosogatni, nehogy én is megkarcoljam.
Az se baj, ha mosás közben megkarcolod. Mert amikor kiöblíted, semmi maradék üvegpor nem marad benne, a víz kimossa.
Ha meg utána beletöltesz tejet, tápszert, az tuti nem karcolja meg az üveget belül.
A folyadék és az üveg keménysége között kb billiárdszoros a különbség.
Ugye elhiszed, hogy ahogy a tej belül lötyög az üvegben, már nem fogja megkarcolni?
Ha meg nem karcolja meg, akkor a tejbe se kerül semmi üvegdarab.
Ja amúgy ha cumisüveg. Ne a karcokkal foglalkozz. Hanem hogy az üveg és a cumi faszán el legyen mosva. Nem a karcokon kéne aggódni. Hanem hogy baci és gomba mentes legyen. Erre van a forró vizes kifőzés...
Minden etetés után sterilizálom őket forrasban lévő vízzel. Lassan lejjebb adom ezt, 4 hónapos, ritkulhatnak a kifőzések, a doki szerint legalábbis.
Elhiszem és logikus is, amit írsz, a kényszerességem nem engedett megnyugodni, de tényleg dolgozom rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!