Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Aki lecserélte a fehér kenyere...

Aki lecserélte a fehér kenyeret mit eszik helyette? Abonett, pufi rizs, teljes kiőrlésű kenyér? Illetve melyik az egészségesebb?

Figyelt kérdés
2024. jún. 1. 19:49
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

Nem egyik vagy másik élelmiszer egészséges. A teljes egész étrendet vizsgálni kell ahhoz, hogy meg lehessen róla állapítani, egészséges-e.

Semmi gond a fehér kenyérrel. Nyugodtan lehet enni fehér kenyeret, teljes kiörlésű kenyeret, abonettet, pufi rizst, egyebet. Ha szerinted az egészséged azon múlik, hogy fehér kenyeret vagy teljes kiörlésű kenyeret eszel, akkor nem vagy képben. Nyilván egy igazi teljes kiörlésű kenyér több rostot és mikrotápanyagot tartalmaz, mint a fehér kenyér, de ettől még nem kell kukába dobni azt. Moderált mennyiségben mindent lehet enni. Táplálkozás terén pont a változatosság a legfontosabb egészségi szempont.

2024. jún. 1. 19:57
 2/8 Senior Séf ***** válasza:
29%
Miután gluténmentes táplálkozásra tértem át (nem vagyok gluténérzékeny), semmilyen kenyeret, tésztát,ilyesmit nem eszem. Édesburgonyával, kölessel, rizzsel, főzőbanánnal, sült zöldségekkel, stb helyettesítem.
2024. jún. 1. 20:02
 3/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
69%

Utóbbi időben, ami bevált, 40 % teljes kiőrlésű búzaliszt, amellett fehérliszt és rozsliszt is van benne.

100 % nem jó, kenyérsütő géppel lehetne csinálni, de inkább nem.

2024. jún. 1. 20:23
 4/8 anonim ***** válasza:
48%
Tk kenyeret. Az abonett és pufirizs gyors felszivódásu rostmentes szénhidrát tehát bem telit el és vitamin se sok bennük
2024. jún. 1. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Még a covidjárvány idején rászoktam a kenyérsütésre, és ez így is maradt, csak azóta vettem kenyérsütő gépet.

Többféle lisztből csinálom, mikor hogy: kenyér fehérliszt, teljes kiőrlésű tönköly, és tk.rozsliszt, néha zabliszt, esetleg magok kerülnek bele, és előtésztával csinálom, ez hasonlít a kovászoshoz, csak egyszerűbb. Ha ebből 1 szelettel eszem valamihez, akkor órákra eltelít. Ha a bolti fehékenyérből, akkor a többszörösére van szükség, hogy ne maradjak éhes. 4-5 naponta sütök kb 80 dkg-ost.

2024. jún. 1. 20:45
 6/8 anonim ***** válasza:
34%

2-es, legalább te nem eszed el előlünk a gluténmentes kenyeret.

Köszi, ez respect (sok bunkó divatdiétás meg igen, holott ő ehetné a normálisat is).

2024. jún. 2. 11:57
 7/8 anonim ***** válasza:
34%
Fehér pékárú helyett rozskenyeret és durumkenyeret kezdtem enni. De váratlan fogyásom lezajlásától eszek mellettük zsömlét és kiflit is. A fehér kenyeret szinte teljesen ignorálom. Csak akkor eszek kicsit, ha meglátok anyumnál zsúrkenyeret. Hosszútávon egyébként nem hasznos, úgyhogy én mindenképpen javasolnám mindenkinek minimum a változatosságot.
2024. jún. 14. 09:36
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

7+

Illetve tésztából megeszem a fehéret, abból nem mindegyik durum finom.

A nokedlivel voltam kicsit bajban, mert teljesen barnával nem jó... Elkezdtem vegyíteni a fehéret és a barnát, de zavaró hadművelet volt. Majd rátaláltam a durumlisztre, ami isteni megoldás volt és ráadásul mindenhez nagyon jó. Viszont azzal meg az a gyakorlati problémám, hogy csak Interben kapható és oda - kifejezetten csak néhány apróság miatt - ritkán járok. Amíg hónap eleje-közepe körül nem megyek Interbe, addig lesz közelből barna. S utána talán az lesz az újabb próbatételem, hogy mindenhez összekeverem a barnát és a durumot.

2024. jún. 14. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!