Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A magyar konyha egészségtelen ?

A magyar konyha egészségtelen ?

Figyelt kérdés
Ha igen mitől ?
máj. 31. 18:52
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
mondjuk a sok zsíros, koleszterintdús kaja?
máj. 31. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem jobban, mint több környező országé, de nem túl egészségges.

SOkkal egészségesebb pl. a mediterrán étrend. Több zöldség, hal, oliva olaj...

máj. 31. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
49%

Nem tartozik a legegészségesebbek közé, bár nem is inkább maguk az ételek, hanem sokszor az elkészítési módja. Ha valaki mondjuk epekímélően készíti el az ételeket, azaz kevesebbet fűszer, inkább egészségesebb növényi olajat használ a zsír helyett, akkor azzal rengeteg kalóriát és szénhidrátot meg lehet spórolni. A magyar főzés egyik sajátossága, hogy a zöldségeket is teljesen megfőzzük, sokszor már inkább szétfőzzük, hogy teljesen puha legyen. Ezzel sok értékes ásványi anyag és vitamin kerül a kukába.

Egy biztos, jóval kevesebb halat és zöldséget fogyasztunk, mint pl az ázsiaiak, olaszok, görögök, spanyolok stb.

máj. 31. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
81%

Nem feltétlenül kellene annak lenni, csak rossz arányban fogyasztjuk :)

Pl. a székelykáposzta egy korrekt kaja, de mondjuk a "csirkepörkölt nokedlival" esetén sokkal kevesebb csirke és nokedli kellene egy adag ételbe, mellé sokkal több ecetes saláta.

máj. 31. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Senior Séf ***** válasza:
21%
Minden félkész anyagból dolgozó konyha qurvára egészségtelen.
máj. 31. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Inkább mondanám egészségtelennek mint sem mert túlságosan zsíros. A hús fogyasztással pl. nem lenne baj de az átlag magyar hogy eszik húst? Kirántja bő olajban vagy megcsinálja jó zsíros pörköltnek. Ahelyett h serpenyőben kevés olajon natúr sütné meg, uram bocsá zsiradék nélkül sütő papíron vagy fritőzben. Emelett kevés zöldség is jellemzi a magyar konyhát, halat is nagyon keveset fogyasztunk és ha mégis persze azt is kirántjuk…
jún. 1. 01:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Alapvetően túlfűszerezés és zsír miatt mondják. Nekem magyar étrenddel és válogatósként magas a vitaminszintem, tehát meg lehet oldani. De például kacsazsír helyett csak étolajat használok. Egy ideig kókuszzsírral sütöttem, de teknikai-személyes problémáim vannak azzal.


35/F

jún. 1. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
5-ös: alapesetben a magyar konyha NEM félkész anyagoból föz!
jún. 2. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

5

Te valóban séf vagy? A magyar konyha semmilyen félkész ételeket nem használ. A magyar konyha nem az átlag magyar főzési szokásait jelenti, hanem a tradicionális magyar ételeket.

jún. 2. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Kevés zöldséget eszünk ,halat
jún. 7. 02:22
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!