A magyar konyha egészségtelen ?
Nem jobban, mint több környező országé, de nem túl egészségges.
SOkkal egészségesebb pl. a mediterrán étrend. Több zöldség, hal, oliva olaj...
Nem tartozik a legegészségesebbek közé, bár nem is inkább maguk az ételek, hanem sokszor az elkészítési módja. Ha valaki mondjuk epekímélően készíti el az ételeket, azaz kevesebbet fűszer, inkább egészségesebb növényi olajat használ a zsír helyett, akkor azzal rengeteg kalóriát és szénhidrátot meg lehet spórolni. A magyar főzés egyik sajátossága, hogy a zöldségeket is teljesen megfőzzük, sokszor már inkább szétfőzzük, hogy teljesen puha legyen. Ezzel sok értékes ásványi anyag és vitamin kerül a kukába.
Egy biztos, jóval kevesebb halat és zöldséget fogyasztunk, mint pl az ázsiaiak, olaszok, görögök, spanyolok stb.
Nem feltétlenül kellene annak lenni, csak rossz arányban fogyasztjuk :)
Pl. a székelykáposzta egy korrekt kaja, de mondjuk a "csirkepörkölt nokedlival" esetén sokkal kevesebb csirke és nokedli kellene egy adag ételbe, mellé sokkal több ecetes saláta.
Alapvetően túlfűszerezés és zsír miatt mondják. Nekem magyar étrenddel és válogatósként magas a vitaminszintem, tehát meg lehet oldani. De például kacsazsír helyett csak étolajat használok. Egy ideig kókuszzsírral sütöttem, de teknikai-személyes problémáim vannak azzal.
35/F
5
Te valóban séf vagy? A magyar konyha semmilyen félkész ételeket nem használ. A magyar konyha nem az átlag magyar főzési szokásait jelenti, hanem a tradicionális magyar ételeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!