Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Más is egész nap eszik, ha...

Más is egész nap eszik, ha otthon van?

Figyelt kérdés
A munkahelyen reggeli és ebéd, és közben rengeteg munka nyilván.. De ha itthon vagyok, állandóan rágcsálok, eszem valamit. Ez borzasztó.. Hogy lehet ezt kikuszobolni?
máj. 18. 18:06
 1/10 A kérdező kommentje:
Azon kívül persze, hogy mozduljak ki. Ma már voltam kint, és holnap egész napos túrazasra megyek..
máj. 18. 18:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy lehet ezt kikuszobolni?"

Miért kéne kiküszöbölni? Ha nem vagy tartós kalóriatöbbletben, továbbá nem eszel nagy mennyiségben egészségtelen vackokat, akkor nincs mit kiküszöbölni.

máj. 18. 18:26
 3/10 anonim ***** válasza:
40%

Én megkérdeztem erről dietetikust, mert én is ezt csinálom, és nemrég el kellett mennem dietetikushoz, autoimmun betegség miatt. Ráadásul én sokszor szeretek keveset enni.

Azt mondta a dietetikus, ha mindenképpen nassolni szeretnék, akkor rögtön a főétel után tegyem, mert minimum 3 óra teljen el az étkezések között, kímélni kell a hasnyálmirigyet és inzulint. Nem vagyok cukorbeteg, ilyesmi, ezt fontos hozzátennem, rájuk lehet más vonatkozik.

Szóval ezt figyelem azóta, 3-4 óránként eszem csak, nem akarom tönkrevágni az inzulinom. Nem egyszerű, mert nem ehhez voltam eddig hozzászokva, de saját magam érdeke, autoimmun betegségtől függetlenül is. Így egyszerűen nincs olyan, hogy csak önmagában nasizok, hanem kis nasi maximum a főétkezés végén.

Mondjuk 7-kor reggeli, 10-kor tízórai, 13-kor ebéd, 16-kor uzsonna, 19-kor vacsora. (De tudom sokan nem esznek napi 5-ször.)

máj. 18. 18:34
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Hát ez az, hogy van 8-10 kg súlyfeleslegem. 175 cm nő vagyok és 82 kg.

Ezer százalék, hogy legalább 4000 kalóriát megeszek egy egy ilyen nap.

máj. 18. 18:57
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

8-10 kiló felesleg nem túl szerencsés. Gondolj bele, ha havonta fél kilót hízol, az évente 6 kiló plusz, azaz 2 év múlva 20 kiló felesleg lesz rajtad.

Van pár opciód:

- önuralom, nem tartasz például otthon nasit

- dietetikus, megfelelő étrend összeállítása, hogy ne legyen igényed nasizásra

- sport, felesleges kilók leadása, jobb lesz a közérzeted, önbizalmad, egészségesebb lesz a tüdő, vérkeringésed, izomzatod stb,nem lesz kedved folyamatos nassolással elrontani 😊

- pszichológus, ha evés problémának érzed, a túlevés okát feltárni

máj. 18. 19:24
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Nem. Csak az étkezési zavarosok
máj. 18. 19:38
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Ne vegyél magadnak otthonra annyi kaját, amiből egész nap zabálhatsz. Egyébként meg önerő, ami egy felnőttől elvárható.
máj. 18. 19:41
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi 5 - os. Ezek jók. 🙂

Többi bunkónak is köszönöm a nívós választ. 😂

máj. 18. 22:21
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
Ez azért lehetséges, mert előre megfontolt szándékkal meg is veszed őket előtte.
máj. 18. 22:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Miért bunkóság leírni azt, hogy étkezési zavaros vagy, aki felhalmozza az ételt, amit aztán egy nap alatt megehet? Ez tény, és bunkózás helyett el kellene gondolkoznod rajta, miért csinálod és ha nem tudsz magadtól önkontrollt tartani, akkor kérj segítséget.

Nekem ne mondd, hogy mentálisan minden rendben, amikor ez nyilvánvalóan nem igaz.

máj. 19. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!