Ti mit csináltok otthon, hogy ne menjenek végig a betegségek az egész családom?
Már nagyon elegem van, szeptember óta mindig beteg vagyok.
A tesóm kollégista lett és minden ilyen hányás, hasmenés, nátha végugmegy a családon. Amimor én voltam koleszos, huszada ennyire nem volt durva a helyzet.
multivitamint szedek, de minimum C-t, amikor járványszezon van
igyekszem sokszor szellőztetni
sokszor kezet mosni
sokat inni, főleg meleg teát
sok forró levest enni
egyáltalán normálisan táplálkozni, hogy támogassam az immunrendszeremet
rendszeresen kialudni magamat ugyanezért
elkerülni a tüsszögő, stb. embereket
mindig normálisan felöltözni (sál, sapka, hosszú szárú, vastag zokni, stb. akkor is, ha nem szeretem a sapkát, akkor is, ha a bokazoknit szeretem)
semmi különös, csak ilyenek
influenza elleni védőoltás?
semmit. ha el kell kapnom hát elkapom :D
de most tényleg. nincs mit tenni. au immunrendszereden múlik minden. az meg tőled függ hogy mennyire erős. vagy mennyire edzett már.
"az meg tőled függ hogy mennyire erős. vagy mennyire edzett már."
Meg még millió másik faktortól. De részben tényleg tőle is függ, viszont akkor meg mégiscsak tehetnél érte te is, hogy ne kapd el. :)
Szerintem egy f.sós vírusnál mindegy, hogy milyen az immunrebdszered, el fogod kapni...
Ma lázasan, ájuldozva, borzalmas görcsökkel alul-felül jött ki belőlem minden. Egy hete ez volt az öcsémmel...
Szeptember óta folyamatosan beteg vagyok.
Ebben a családban a kézmosás nuku, szellőztetésért is üvöltöznek veled, ha konkrétan olyan büdös van, hogy nem bírod ki, akkor is... Minimális higiénia sincs meg...
Utána meg ordítoznak veled, hogy nem akarsz suliba menni, meg szimulálsz...
"Ebben a családban a kézmosás nuku, szellőztetésért is üvöltöznek veled, ha konkrétan olyan büdös van, hogy nem bírod ki, akkor is... Minimális higiénia sincs meg...
Utána meg ordítoznak veled, hogy nem akarsz suliba menni, meg szimulálsz..."
Akkor meg is van, hogy mitől vagytok folyton betegek... De a megoldás is megvan, mert ha így is úgy is ordibálás a vége, akkor szerintem essetek túl rajta a szellőztetés kapcsán, ne várd meg, míg beteg leszel megint. :)
Ilyen körülmények között érdemes lenne valami fertőtlenítő törlőkendőket beszerezned, és rendszeresen áttörölgetni vele a kilincseket, villanykapcsolókat, billentyűzetet, stb.
"egy f.sós vírusnál mindegy, hogy milyen az immunrebdszered, el fogod kapni..."
Egy fenét.
2 kisgyerekünk van, minden szart hazahoznak felváltva, mégse beteg az egész család állandóan.
Elég ha te figyelsz a higiéniára, te viselsz 5 Forintos maszkot, te erősíted magad sporttal, vitaminbevitellel... már tettél a betegség megállításáért.
A hányós hasmenéses vírus se ment át nálunk át az egész családon. Akkor a kicsi hozta igazoltan haza, volt tenyésztés. Én elkaptam, de ügyeltem utána a higiéniára, a nagyot másik szobában altattuk. Férjem és ő meg is úszta.
De neked ez már az ezredik kérdésed és mindig csak a kifogásokat gyártod és puffogsz. Menthetetlen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!