Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem tudok éhesen elaludni?

Miért nem tudok éhesen elaludni?

Figyelt kérdés
Többször próbáltam már, diéta, bélbetegség stb miatt de egyszerűen megugorhatatlan feladatnak érzem. Legutóbb 2 órán keresztül forgolódtam, majd feladtam és ettem.. tudtok valamit ennek a bilológiai hátteréről? Azon filóztam hogy vajon ha türelmesebb vagyok 3 óra után elaludnék? Régebben a megszokottnál kevesebb vacsorával egyszer-egyszer összejött de akkor jó eséllyel az éjszaka közepén fogok arra ébredni hogy éhes vagyok.

2024. ápr. 2. 16:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Inkább egy olyan életmódot kéne élned mindenféle hülye diéta helyett hogy egyél rendesen naponta többször de keveset és normális ételt minél változatosabban és ne feküdj le éhesen, de evés után se rögtön hanem úgy 2-3 órával később.
2024. ápr. 2. 16:49
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős a dolog, én melegfront esetén szoktam azzal szembesülni, hogy csak akkor tudok elaludni, ha éjfél és hajnali 2 körül "kínomban" eszem valamit. Az ok a vérkeringés megoszlásával magyarázható. Elalváshoz agyi "vérszegénység" kell, ez akkor hozható létre, ha eszünk, mert akkor az emésztőszervek vérellátása fokozódik és kevesebb jut az agyba. Olyan ez, mint amikor napközben étkezés után elálmosodunk.
2024. ápr. 2. 19:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!