A halak fogyasztása egészséges? Mely halak fogyasztása egészséges, melyek nem?
Figyelt kérdés
2024. márc. 27. 03:41
1/4 anonim válasza:
A nem zsíros halaké egészséges.
2/4 anonim válasza:
Az édesvizit egyed. A tengeri halak a higanyszennyezettség miatt, és egyeb okokból már pár évtizede nem egészsegesek.
3/4 anonim válasza:
A pangasiusra mondják hogy nem szabad megenni mert emberi ürülékkel teli vízben tenyésztik.
4/4 anonim válasza:
Ha mint fajokra gondolsz, a legtöbb halféle egészséges és nem korlátozott a fogyasztása. Megfelelően változatos állati és növényi ételekkel keverve természetesen, mert friss gyümölcsből zöldségből vízoldékony vitaminok, egyéb enzimek, stb. szükségesek szervezetünknek. A halat főleg az omega3 zsírsavak miatt preferálja a modern tudományos divat. Ellenben mértékletes fogyasztásra intenélek a különféle rák és kagylóféléktől, mivel ezek lényegében dögevők, a testükön átszűrt, rothadó, részben felbomlott anyagokkal táplálkoznak. Ezek pedig képesek tetemes biológiai és szervetlen méreganyagot is felhalmozni. Ezeket alkalomszerűen, módjával érdemes enni, tartós fogyasztásuk veszélyes lehet - egyes halászati helyeken kifejezetten sok pl. a feldúsult mikro-műanyag, illetve nehézfém-tartalom, amire senkinek nincs szüksége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!