Amikor nincs pénz kajára miket érdemes enni?
Olvastam arról is hogyan lehet kenyeret sütni itthon. De nem vagyok 100% biztos benne hogy ez ami nekem van ez búza (lehet az is hogy tritikálé). A másik hogy nincs élesztőm. Az élesztő helyett ha sütőport rakok bele akkor elvileg ki lehet sütni azzal is? Természetesen úgy hogy nem finom liszté tudom őrölni, hanem durva szemcsésre mozsárban.
Szóval jó-e a búza helyett tritikálé, és az élesztő helyett sütőpor? Valamint ha porrá tört kukoricát is rakok hozzá akkor is jó lehet az eredmény? Az a tervem hogy egy kályha tetején sütném ki.
Porra orolt buza meg kukorica tele van abkteriumokkal, hokezeles nelkul fertozest okoz.
Hivd fel a vöröskeresztet és kérj tartós élelmiszert
Kását főzzél ezekből a magokból. Ha van még pár száz forintod, vegyél sima finomlisztet (remélem só van tartalékban), a lisztet simán vízzel összegyúrva készíthetsz tésztát (nem muszáj bele tojást tenni, csak nem lesz sárga és könnyebben szétfő). Sütőporral is tudsz kenyérszerű vagy zsemleszerű vekniket készíteni, keress receptet a neten.
A következő fizetésből pedig ne konzerveket vegyél, hanem szárazárut: liszt, rizs, sárgaborsó, lencse, zabpehely, ezekre alapozz. Ha nem elég száraz, ahol tárolod, akkor jól zsákold be őket műanyag zsákba. Nem tudom, mennyire számít neked, de a hüvelyesek (tehát a sárgaborsó és a lencse a felsoroltak közül) még egészséges ételnek is számítanak, van bennük fehérje és rost.
Mondjuk ha főzési lehetőséged nincs, úgy már bajosabb a történet. Akkor zabot tudsz venni, azt simán vízzel (vagy ha van pénz, tejjel) beáztatva is tudod enni.
Tejbegríz még eszembe sem jutott, de jó ötlet (remélem sikerül tejet szereznem).
Nagyon jókat írtatok, köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!