Teljes kiőrlésű liszt vagy teljes kiőrlésű tönköly liszt az egészségesebb?
Kizárólag egészség miatt kérdezem, nem diéta vagy ilyesmi...
Azt már észrevettem, hogy bizonyos pékáruk (elsősorban sajnos az Albán pékségben vásárolt) puffaszt, stb..
Viszont észrevettem hogy más pékségben vett kenyér, zsömle stb nem.
Otthon is elkezdeném lecserélni fokozatosan a fehér lisztet, ha nem is mindenben, ( párom szereti a sütiket, nem tudom pl egy linzer hogy sikerülne teljes kiőrlésű lisztből :D ) de főzéshez, egyszerűbb sütikhez inkább más lisztet használnék.
Ezt a két fajta lisztet sok helyen olvasom, érdekelne, kinek melyik vált be jobban :)
Köszönöm szépen előre is a válaszokat! :)
Én azért szeretem a tönkölylisztet, mert nincs a korpájának az a kis kesernyés mellékíze, ami a sima teljes kiőrlésű lisztnek van. Linzer jellegű sütibe is szoktam tenni, fokozatosan kezdd el hozzákeverni, először mondjuk a liszt egyötödét kicserélve és onnan növelve az arányt, addig, amit még nem találtok zavarónak. Maga az íze nekem nem különbözik a sima fehérlisztétől, de van egy kis fűrészporszerű állaga.
A konkrét kérdésre nem tudok válaszolni, hogy egészségi szempontból melyik jobb. A tönkölyliszt annyiból jobb, hogy kevésbé zavaró szerintem és így többet használsz belőle. Ha csak a polcon áll mert nem ízlik, úgy nemigen van egészségi előnye.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!