Az alkohol jót tesz a gyomornak?
Nekem gyerekkorom óta sz@r az emésztésem, nem bírom a nehéz ételeket, sokszor puffadok mindentől. Igazából akkor jó a közérzetem ha keveset eszek és kerülöm a glutén tartalmú ételeket és a káposzta és babféléket meg az olajban sült dolgokat.
De a férjem szerint én a "fényen élek", enni kell rendesen, meg inni a nehéz ételekhez alkoholt, mert az segíti az emésztést. Na a múltkor megittam egy házi pálinkát a töltött káposztához, hát három napig görcsöltem utána.
Igazából nem tudom, hogy jó e az alkohol vagy pusztítja a bélflórát ami nekem így is gyenge?
Semmi baja nem lesz a gyomrodnak!
Sőt ha vörös bort iszol és nem sört vagy pezsgőt akkor a még jót is tesz!
"férjem szerint én a fényen élek, enni kell rendesen, meg inni a nehéz ételekhez alkoholt"
Hiteles forrásokból vagy képzett szakemberektől tájékozódj dietetikai kérdésekben, ne az észkombájn férjedtől. Ha ilyen krónikus emésztési problémáid vannak, akkor miért nem mentél már el rég vizsgálatokra/orvoshoz?
"ha vörös bort iszol és nem sört vagy pezsgőt akkor a még jót is tesz"
2023-ban még mindig itt tartani táplálkozástudományi témában szánalmas. Ma már a Femina.hu-n kívül minden szakirodalom egyetért abban, hogy se a vörös bor, se semmilyen szeszes ital nem jár bizonyított és kézzelfogható fiziológiai pozitívummal, csak negatívummal, különösen az emésztőszervrendszer tekintetében.
Én is úgy gondolom, hogy az alkohol nem megoldás, sőt árt, csak megerősítést szerettem volna kapni ebben, hogy a férjemnek tudjak érvelni. Sajnos a májam kevés epét termel, de ez gyerekkorom óta így van, ez okozza a problémákat. Szakember? Az orvosok megelégedtek azzal, hogy gyógyszert írtak fel az emésztés elősegítésére (quamatel) , de nem akarom magam életem végéig gyógyszerezni, se alkohollal kúrálni.
Elkezdtem szedni a máriatövis kapszulát a máj erősítésére.
Nekem nem baj ha a "fényen élek", hiszen a fontos tápanyagok bekerülnek az étrendembe. Nem eszek kenyeret, olajban sült dolgokat és a jó nehéz "parasztkaját" de minden mást igen.
Talált, süllyedt!!!😅😅😅😅
Én meg feleannyi...
8.
"A rendesen kell enni" az ő szófordulatuk. Nekik az a rendes, ha 3 számjegyű a súly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!