Miért hat rám ilyen rosszul az alkohol és a koffein?
Alkohol: ha iszom, 5 percenként pisilek (és nem sörtől mert azt nem iszom), éjszaka nem tudok aludni, csak kb 3 órát, azt is megszakításokkal. Ha két félét iszom, fáj a fejem másnap.
Koffein: Kávé vagy tea. Szintén sokat pisilek tőle. A kávé olyan, hogy nagyon felpörget, remegek tőle, gyorsan dobog a szívem. Hiába iszom reggel 6kor, tuti, hogy éjfél előtt nem alszom el (10kor már aludni szoktam).
Amúgy nagyon ritkán fogyasztok már ilyeneket a fent említett okok miatt. De alkoholt pl sokat ittam fiatalabbként és nem tudtam hozzá szokni annyira hogy ne legyenek ezek a tünetek.
Igazából kb. csak ez a két mindennapi anyag van, amire a szervezet vízhajtással szokott reagálni (meg persze a vízhajtó gyógyszer), úgyhogy valószínűleg egyszerűen a vízhajtásra vagy az átlagnál hajlamosabb.
Azt nehéz elképzelni, hogy a reggeli kávé ténylegesen nem megy ki este tízre, bár valamennyi maradhat, és vagy rendkívül érzékeny vagy rá, vagy inkább minimális hatás (esetleg a puszta szuggesztió, amiért már ittál aznap kávét!) is kihozza belőled az öngerjesztő szorongást, amitől végül nem tudsz aludni. Ha szuperérzékeny lennél, akkor viszont a tea is eléggé pörgetne.
Az alkoholtól én sem tudok rendesen az alkoholtól, ha 1-2 pohárnál több van bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!