2 éve nem fogyasztottam tej terméket(még olyat se ami nyomokban tejet tartalmazhat) ha ismét elkezdek tejeset enni/inni lehet valami hátránya?többi lent..
Igazából azért hagytam abba, mert laktózérzékeny vagyok(vagy tejfehérje) ez számomra sosem derült ki, de havi szinten kijött a nemi herpeszem is, és pár hónapos diéta után abbamaradt, vagyis ritkább lett a tünetelés. (Baba miatt veszélyes a nemi herpesz ugye)
Viszont borzasztóan hianyzik a tejtermék.(kismama kívánósság)
Szerintetek összezavarnék valamit?
Vagy lehet köze a kettőnek egymáshoz, már fogalmam sincs
Egy gyors vérvétellel nézesd meg, hogy laktóz vagy tejfehérje, mindkettőt lehet már vérvételből nézni.
Utána konzultálj az orvosoddal, az eredménytől függően.
Például Synlab vagy Swiss esetén itt a laktóz:
Ha egy teljesen egészséges ember nem fogyaszt tejtermékeket két évig, utána laktózérzékeny lesz, mert a szervezete megszünteti a laktás enzim termelését.
Amennyiben neked korábban is volt laktózérzékenységed, két év szünet után garantáltan nagyon erös reakciókkal számolhatsz, ha meg tejfehérje is volt a pakliban, akkor akár kórházban is kiköthetsz életveszélyes állapotban.
Ha eddig nem ettél, most még véletlen se próbálkozz vele, mert veszélyezteted magad és a baba életét. A "terhes vagyok és kívánós" nem olyan dolog, aminek ténylegesen van alapja, nincs szükség arra, hogy az ilyen megkívánt dolgokat feltétlen enni kell, ez csak babona. Sem neked, sem a gyereknek nem lesz baja attól, ha nem eszel össze hülyeségeket vagy olyasmiket, amiket korábban sem bírtál, ellentétben azzal, ha megteszed,
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!