Hogy csináljam nőként egészségesen az időszakos böjtöt?
Az időablakom 12-20 óra lenne, tehát 8/16 böjtöt szeretnék. Nem vagyok egy reggelizős típus, nem vagyok éhes, korábban próbálkoztam vele de nem adott energiát, inkább csak elvett, sokkal fáradtabb voltam.
Hallottam róla, hogy a nőknél veszélyes tud lenni, felborítja a hormonháztartást. Még akkor is, ha csak 16 óra böjt lenne? Ebbe két étkezés fér bele plusz esetleg valami gyümölcs.
Akkor sem időszakos böjt kell neked, hanem eszel, amikor megéhezel, mint minden normális ember.
Én pl majdnem 32 éven át nem reggeliztem, aztán hozzászoktattam magam, mert reggelente gyenge voltam. NEM éhes, csak kába, kótyagos, dekoncentrált.
Most már rendesen éhes vagyok, hogyha nem eszem ébredés után időben - viszont hogyha neked abszolút nincs rá szükséged, nem kell. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!