Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy csináljam nőként egészség...

Hogy csináljam nőként egészségesen az időszakos böjtöt?

Figyelt kérdés

Az időablakom 12-20 óra lenne, tehát 8/16 böjtöt szeretnék. Nem vagyok egy reggelizős típus, nem vagyok éhes, korábban próbálkoztam vele de nem adott energiát, inkább csak elvett, sokkal fáradtabb voltam.

Hallottam róla, hogy a nőknél veszélyes tud lenni, felborítja a hormonháztartást. Még akkor is, ha csak 16 óra böjt lenne? Ebbe két étkezés fér bele plusz esetleg valami gyümölcs.

ma 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy. Minek? Egyél egészségesen!
ma 12:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne a gyakoriról várjál szakszerű orvosi tanácsot. Pláne ne alkudozzál idegenekkel és kérjél arctalan senkiktől engedélyt! Még az orvosok se egységesek. Próbáld ki. Ha bejön, jó. Ha nem jön be, abbahagyod.
ma 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért szeretnél böjtölni? Mi a célod? Mit vársz tőle?
ma 12:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok reggelente éhes és ha mégis eszem akkor csak rosszabb lesz, nehéz koncentrálni a munkára, fizikailag nem érzem jól magam a bőrömben.
ma 13:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A saját tested a válasz, nem idegenek teste.
ma 13:10
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
ma 13:17
 7/7 anonim ***** válasza:
50%

Akkor sem időszakos böjt kell neked, hanem eszel, amikor megéhezel, mint minden normális ember.

Én pl majdnem 32 éven át nem reggeliztem, aztán hozzászoktattam magam, mert reggelente gyenge voltam. NEM éhes, csak kába, kótyagos, dekoncentrált.

Most már rendesen éhes vagyok, hogyha nem eszem ébredés után időben - viszont hogyha neked abszolút nincs rá szükséged, nem kell. :)

ma 15:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!