Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért lehettem éhes ha ezt ettem?

Miért lehettem éhes ha ezt ettem?

Figyelt kérdés
2 és fél óra múlva éhes voltam,vagy a vércukrom esett le?Reggelire ettem 1 kistál zabkását földimogyoróval, 1 burgerkinges hamburgert,meg egy fél szelet humuszos kenyeret. Lehet hogy a hamburgerben alig volt tápanyag? A zabkása meg gyorsan lebomlott a gyomromban?

2023. aug. 31. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Nagyja szénhidrát gyorsan felszívódó.
2023. aug. 31. 21:26
 2/10 anonim ***** válasza:
63%
A zabkása és a földimogyoró pont nem szívódik fel gyorsan, pláne nem együtt fogyasztva (magas rosttartalom relatív magas zsírtartalommal párosulva). A burgerkinges hamburger egy zsírbomba, itt pont megint értelmezhetetlen a gyors felszívódású szénhidrátok emlegetése. A kenyér felszívódását megint csökkentette a rákent hummusz, tehát megint nem itt van a kutya elásva. Szimplán azért lettél éhes, mert ez mennyiségre, volumenre, kalóriaértékre lószar. Nem tudjuk, hogy mit jelent az a "kistál", mert ez egy nem létező mértékegység, nem tudjuk, hány gramm, de valószínűleg kevés. Egy burgerkinges hamburger hangozhat soknak, de igazából nem az, egy kisgyerek simán megeszik belőle többet egy ültő helyében, a fél szelet kenyér pedig szerintem mondani se kell, hogy mennyire nulla. Világos, hogy ezt te reggelire etted, de ez akkor sem "sok" kaja, úgyhogy annyira nem kell meglepődni, hogy éhes lettél utána majdnem 3 órával később. Ez teljesen normális, így működik az ember, hogy 2-3-4 óránként megéhezik még egy nagyobb étkezés után is. Ráadásul az étvágy és az éhség jelentkezése ezernyi egyéni tényezőtől és körülménytől függ, önmagában a reggelid alapján levezetni nem lehet.
2023. aug. 31. 22:52
 3/10 anonim ***** válasza:
41%

"Ez teljesen normális, így működik az ember, hogy 2-3-4 óránként megéhezik még egy nagyobb étkezés után is. Ráadásul az étvágy és az éhség jelentkezése ezernyi egyéni tényezőtől és körülménytől függ, önmagában a reggelid alapján levezetni nem lehet"

Ebben van az igazság.

Kiegészítés: a felszívódást még egy kis fehérje lassította volna, a mekis cuccban a husi elhanyagolható, a többiben nincs. Hosszú jóllakáshoz fehérje, rost és zsír kell.

Amúgy a fehér liszt, hiába volt zab is meg társai gyorsítja az inzulin ingadozást

2023. aug. 31. 23:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2023. szept. 1. 06:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Amugy a földimogyoróban,zabban,hamburgerben volt hús. Nem lehet hogy vércukor ingadozásom volt? Tényleg a fehér liszt miatt?
2023. szept. 1. 06:38
 6/10 anonim ***** válasza:
25%
Biztosan vércukor ingadozásod volt (inzulin szint is). Pont a feldoogozott es feher lisztes cuccok miatt.
2023. szept. 1. 07:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam hogy amiatt mert a hamburger feherlisztes volt a buci ennyire ingadozott a vércukrom. Pedig ott volt mellette a tál zabkása ami ugye lassan szívódik fel. Ezt nem értem. Vagy nem ettem eleget? Mostanában elkezdtem edzeni,lehet emiatt a szervezetem jelzi hogy több tápérték kell neki?
2023. szept. 1. 09:14
 8/10 A kérdező kommentje:
Amugy azt olvasom hogy napi 3 max 4 szer javasolt enni pont amiatt hogy ne dolgozzon a hasnyalmirigy gyakran és ne termeljen inzulint.
2023. szept. 1. 09:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Olvasd el még egyszer a 2. kommentet. Nem a fehér liszthez, meg a vércukorhoz, meg egyéb Femina.hu-s okosságnak van ehhez köze. De erre az esetre amúgy se értem, hogy miért szorongsz rá ennyire.
2023. szept. 1. 09:18
 10/10 anonim ***** válasza:

8-as, ez nettó bromság. Naponta max 3x ennék, valahol délután hat körül éhen halnék, ezen kívül annál rosszabb nincs, mint amikor hirtelen kap egy kajalöketet, dolgozd fel.

Váratlanul megemelkedik a vércukorszint, az inzulintermelés, stb, aztán megint 5-6-7 órán át semmi. Semmi értelme, meg az éhezésnek sem.

2023. szept. 3. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!