Miért károsabb az energiaital a kávénál?
A kávéban több koffein van. A kávé gyakran bántja a gyomromat, sokszor előfordult már a kávé után puffadás, hasmenés.
Azt is észrevettem, hogy ha kávét iszok, akkor a vizeletem is olyan büdös kávészagú lesz.
Energiaitalnál nem volt ilyen gond.
Ilyen alapon a spárga még jobban "aromásítja" a vizeletet, miközben pont egészséges.
B2 vitamin sárgít és szaga is van stb.
Többféle olyan táplálék van, aminél ez teljesen normális, ilyen a kávé is.
Hasmenést a rozskivonatot tartalmazó instant kávé okozhat, frissen őrölt kávéból főzöttnél ilyet nem tapasztaltam.
Lidl őrölt Gold Arabica esetleg.
Egyébként savassága lehet némelyiknek, fajtafüggő.
Kávétól függ, egy átlagos csésze kávéban kb ugyanannyi koffein van mint egy energiaitalban. A cukor vagy édesítőszer károsabb mint a koffein. Persze ha valaki egy nagy Starbucksos kávét megiszik abban is lesz rengeteg cukor. Ha cukor nélkül iszod a kávét akkor egészségesebb mint az energiaital.
Naponta többször, rendszeresen inni egyiket sem jó. Mértékkel (pl heti 1-2) simán belefér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!