Nincs valami gyógyszer az inzulinrezisztenciára?
Figyelt kérdés
Hogy pl ehetek amit akarok, beveszem ezt a gyógyszert és akkor nincsen semmi baj.2023. aug. 13. 14:20
1/10 anonim válasza:
Semmi az egvilagon. Be kell tartani a dietat, hogy ne legyel cukros. ;-)
2/10 anonim válasza:
De van: metformin a neve. A diétát nem váltja ki, de segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását is.
3/10 anonim válasza:
Diabetológussal érdemes tartani a kapcsolatot, amit előír betartani és ha gyógyszer kell, akkor azt szedni.
4/10 anonim válasza:
Olyan nincsen sajnos. Maximum nagyon enyhe esetben, ha hajlandó vagy sokat-sokat sportolni, akkor lehet a diétán lazítani, de teljesen azt enni, amihez csak kedved van, nem lehet következmények nélkül.
5/10 anonim válasza:
Én “igt” s vagyok és úgy felírták a merkformint mint a szél, és érzem hogy használ. Megszűntek a falásrohamaim tőle. Pedig eddig is diétáztam és sportoltam. Most normálisan tudok étkezni anélkül a falási kényszer nélkül.
6/10 anonim válasza:
Inzulinrezisztenciával diagnosztizált ismerősömnek írták fel az említett gyógyszert, tehát nemcsak kialakult 2. típusú cukorbetegség esetén ajánlják.
7/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat, nekem az orvos azt mondta hogy ha nem javul az inzulin értékem akkor kell szednem.
2023. aug. 19. 18:14
8/10 anonim válasza:
Hát igen, első körben a diétát erőltetik, hisz annak van a legkevesebb mellékhatása, hiába kényelmetlen. Na meg a mozgást. Gyógyszert annyit adnak, amennyit muszáj, ha a diéta nem elég önmagában.
9/10 anonim válasza:
Bár lenne rá olyan gyógyszer, hogy beveszed és ehetsz amit akarsz :D Néha nagyon hiányoznak a cukros dolgok.
Én Adimetet-et szedek, mellé tartom a diétát és edzek. Mocsok nehéz csinálni, komolyan, de meg lehet szokni és sokkal jobban is vagyok.
10/10 anonim válasza:
Olyan gyógyszer, ami a kérdésedben szerepel, nincs. Gyógyszerrel is csak úgy fogytam, hogy betartottam a diétát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!