Merckformin helyreteheti az “idegbetegséget”?
Inzulinrezisztens vagyok, kb 2 hónapja derült ki. Merckformin 1000et kaptam az endokrinológustól, reggel felet, este pedig egy egészet kell bevennem.
Pcos-t és enyhe pm alulműködést is megállapítottak (tsh 4,2), ezekre nem kaptam semmit.
A problémám az volt (az egyik), hogy nagyon gyakran öntött el a düh, méreg, a semmin is fel tudtam húzni magam, szinte folyamatosan ideges voltam, és nagyon sokszor kerültem szomorú, mondhatni “depis” állapotba.
A pajzsmirigyet okoltak ezért, de ilyen kicsi értéknél nem gondolom, hogy az lehetett volna a ludas.
Igazából a doki szerint ez a tsh még éppen határértéken belül van, de az ideális olyan 2 körül lenne. Ezért nem kaptam semmit rá, de többször nézetnem kell majd a pm hormonokat is.
Azt figyeltem meg, mióta szedem a Merckformint, azóta valamivel nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok. A szomorkodás ugyan ugyanúgy sokszor rámtör, de ennek magánéleti okai is vannak.
Lehet összefüggés a kettő között, lehetett a gond oka pl az ingadozó inzulinszint, vagy csak én beszélem be vajon, annyira javulni akarok?
Előre is köszönöm a válaszokat, és a tapasztalatokat!
26n
Másképpen étkezem mint azelőtt, az biztos, igaz azt be kell valljam, hogy az orvos által előírt 160g ch diétát nem sokáig csináltam, rosszul éreztem magam mellette. :/
Kb 3x eszem egy nap, de akkor odafigyelek hogy mit, ezzel jelenleg (lekopogom) egészen jó a közérzetem, több az energiám, lassan, nagyon lassan de a fogyás is elindult, stb
Egyébként érdekes hogy előtte sem étkeztem annyira rosszul, soha nem fogyasztottam amolyan “hízlaló” kajákat, kicsi koromtól kezdve figyeltem az étkezésre, a családban nálunk volt már sajnos cukorbeteg, nem is 1, emiatt nagyon odafigyelünk mindannyian.
Viszont nagyon rendszertelenül étkeztem, volt hogy egész nap semmi, aztán másnap rendesen, aztán megint semmi..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!