Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Orvosnál mindig magas vérnyomás?

Orvosnál mindig magas vérnyomás?

Figyelt kérdés

Az orvosnál mindig magas a vérnyomásom, a pulzus is 145-150.

A háziorvos mondta, hogy ez ilyen fiatalon nagyon sok (25 éves vagyok).

De csak orvosnál ilyen magas.. tök mindegy, hogy háziorvos, fogorvos vagy bőrgyógyász.. félek az orvosoktól..

Mondtam a háziorvosnak, hogy amúgy nincs gond a vérnyomásommal, csak orvosnál vagyok stresszes.

Viszont ő erősködött, hogy ezt ki kell vizsgálni.

jan. 11. 13:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Van 24 órás vérnyomásmérő, valószínűleg azt fogják alkalmazni. Abból kiderül majd hogy tényleg csak az orvosnál magas.

Vagy még egyszerűbb ha veszel egy sima vérnyomás mérőt otthonra, hét hétig méred reggel-este, és a naplóval mégy az orvoshoz.

jan. 11. 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:
És a szíved is kalapál, amikor hallgatja?
jan. 11. 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a fehérköpeny-szindróma miatt magas a vérnyomásod, nem vagy egyedül, csomó embernek magasabb a vérnyomása, ha orvos nézi. Ez egy konkrét jelenség.

Amiket az első ír, az a megoldás.

Én például 10ezer Ft körüli vettem itthonra vérnyomásmérőt, naplózásra tökéletes. De előtte olvasd el neten a tanácsokat, hogyan kell otthon magadnak mérni, például x órával sportolás után szabad, mérés közben ne beszélj stb.

jan. 11. 14:13
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
25 évesen tényleg magas, de ezzel sok mindent nem tudsz kezdeni, vagy kinövöd, vagy ilyen lesz mindig ilyen helyzetekben. Naplózhatod a vérnyomásodat otthon is, csak a háziorvosodat kérdezd meg, hogy elfogadja-e az eredményt, mert van aki nem. 24 órás vérnyomásmérő is lehet megoldás, de akinél fehérköpeny szindróma van, annál ott is lesz probléma, mert az ugyanazt az érzetet hozza magával, az is magasakat fog mérni valószínűleg. De nyilván valamerre el kell mozdulni és attól még, hogy kivizsgálnak, nem lesz semmi bajod, sőt legalább ha valóban nincs keringési vagy szív probléma, akkor az is egy eredmény.
jan. 11. 15:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A párom is ilyen, volt, hogy a háziorvosa elküldte a sürgősségire, közben neg csak az orvosnál magas neki is, ilyen fehér köpenyes dolog.. Vett vérnyomásmérőt, itthon méregette, azt bemutatta, megnyugodott az orvos
jan. 11. 15:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosnál szinte mindenki ízgul.Ezt ők is tudják.1 mérésből nem lehet magas vérnyomást megállapitani.
jan. 11. 16:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert jól felb*szom magam a várakozás alatt a sok hülye betegen körülöttem...
jan. 11. 17:40
 8/8 anonim válasza:
Fehérköppeny szindróma :)
tegnap 23:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!