Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyir fontos, hogy a protein...

Mennyir fontos, hogy a proteint milyen forrásból visszük be?

Figyelt kérdés

Az angol interneten van egy elmélet, miszerint naturálban ez nagyon nem mindegy.


Valami ilyesmi reláció van a proteinforrások között:

Szarvashús >> füvön legeltetett marhahús >> sima marhahús >> Tanyasi biocsirke >> brojler csirke >> tej/tejsavófehérje >> vegán források(szója)


Ezek mennyire számítanak a valóságban?



2023. júl. 8. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Ezt az "angol internetet" felejtsd is el akkor, mert ez baromság.


A valóságban semmi jelentősége nem lesz, hogy Te éppen csirkemellből, vagy disznó húsból viszed be a fehérjédet.


Ha profi top 0.00001%-os versenyző vagy elit genetikával, akkor egy kis jelentősége lehet a dolgoknak, de ott sem feltétlen azért fogyasztanak az emberek többféle húsokat, mert akkor jobban fejlődnek, hanem mert más a tápanyag. (Pl halakban omega 3)

2023. júl. 8. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon is számít. Nagyon nem mindegy h parizerből, virsliből meg konzerv kajákból viszed be vagy minőségi húsokból. Drasztikus lesz a különbség.
2023. júl. 9. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Bálint6969 ***** válasza:
A különböző forrású proteineknek más százaléka hasznosul. Ha jól tudom a legmagasabb biológiai értékűek a tej és a tojás. A hüvelyesekben lévő mint például a szójáé kevésbé épül be
2023. aug. 24. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!