Mennyir fontos, hogy a proteint milyen forrásból visszük be?
Figyelt kérdés
Az angol interneten van egy elmélet, miszerint naturálban ez nagyon nem mindegy.
Valami ilyesmi reláció van a proteinforrások között:
Szarvashús >> füvön legeltetett marhahús >> sima marhahús >> Tanyasi biocsirke >> brojler csirke >> tej/tejsavófehérje >> vegán források(szója)
Ezek mennyire számítanak a valóságban?
2023. júl. 8. 13:28
1/3 anonim válasza:
Ezt az "angol internetet" felejtsd is el akkor, mert ez baromság.
A valóságban semmi jelentősége nem lesz, hogy Te éppen csirkemellből, vagy disznó húsból viszed be a fehérjédet.
Ha profi top 0.00001%-os versenyző vagy elit genetikával, akkor egy kis jelentősége lehet a dolgoknak, de ott sem feltétlen azért fogyasztanak az emberek többféle húsokat, mert akkor jobban fejlődnek, hanem mert más a tápanyag. (Pl halakban omega 3)
2/3 anonim válasza:
Nagyon is számít. Nagyon nem mindegy h parizerből, virsliből meg konzerv kajákból viszed be vagy minőségi húsokból. Drasztikus lesz a különbség.
3/3 Bálint6969 válasza:
A különböző forrású proteineknek más százaléka hasznosul. Ha jól tudom a legmagasabb biológiai értékűek a tej és a tojás. A hüvelyesekben lévő mint például a szójáé kevésbé épül be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!