IR-esként alkalmanként szabad alkoholt fogyasztani?
Enyhe IR-em van, gyógyszert nem szedek, csak a szénhidrát diétát kell követem.
Hétvégén esküvőre megyünk, szeretnék kicsit borozni, nem berúgni, de azért pár pohárral meginnék. Ez mennyire fér bele az IR étrendbe?
Hát nyilván nem ideális, de szerintem néhány alkalomtól nem lesz világ vége. Meg őszintén, nyilván meg van hogy mit szabadna és mit nem, de szerintem az, hogy valamit soha többet nem fogyasztasz életed végéig, az fenntarthatatlan. Én cukorbeteg vagyok. Odafigyelek, de egyszerűen szerintem lehetetlenség folyton tökéletesen étkezni. Én arra figyelek, hogy a "rossz" dolgokat mérsékelten és lehetőleg ritkán vigyem be, de szerintem lehetetlenség a tökéletesség ilyen téren.
Szóval a lényeg, hogy egyél mellé, lehetőleg vigyél be fehérjét és zsírt is az étkezéseddel az ivászat előtt. Illetve azért az alkohol között is van különbség. A lényeg hogy alapvetően az édeset kerülni kellene, inkább a száraz az, ami ideálisabb. Szóval akár pezsgőről van szó, akár borról, a száraz pezsgő és a bor a jobb választás nyilván, nem pedig az édes. Az ilyen likőrök, meg az ilyenek általában nagyon cukrosak, azokból érdemes nagyon minimálisat fogyasztani csak. Amúgy a vörösbor az viszonylag jobb választás az alkoholos italok közül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!