Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a fűszeres ételeket nem...

Ha a fűszeres ételeket nem bírja a gyomrom az milyen problémára, betegségre utalhat?

Figyelt kérdés

2023. máj. 13. 13:36
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Hasmenís
2023. máj. 13. 13:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem feltétlenül jelent betegséget. Nagyon egyéni, hogy ki mennyire bírja a fűszeres (esetleg erős, csípős) ételeket.

Én például tudom magamról, hogy sok tészta fogyasztása után problémáim vannak, ezért keveset szoktam enni, akkor nincs semmi bajom (meg a kenyértől sem, szóval nem vagyok lisztérzékeny).

Én szeretem a fűszeres, kicsit erős, csípős ételeket, de pl. a (mások számára) ízetlen és sótlan ételeket is nagyon szívesen megeszem.

2023. máj. 13. 13:45
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
Arra, hogy nem bírja a gyomrod. Ez nem betegség, egyszerűen ilyen vagy :D
2023. máj. 13. 13:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Parasztgyomor úgy hívják ami bírja.

Én nagyon sokáig imádtam a nyers hagymát, retket, csípős paprikákat, chiliket.

Most már aznap vagy másnap megszenvedem. Fáj a hasam, felpuffadok, sokszor van böfögés érzetem, de nem jön ki semmi. Csípős esetén meg másnap görcsösen fáj a hasam amíg el nem megyek elvégezni először a nagy dolgomat.

Régen ilyen bajaim nem voltak, 30 fölött kezdett megjelenni.

De így vagyok az élesztős, lisztes kajákkal is. Pl egy egész pizzát megeszek bármikor, de utána nem érzem magam jól. Ezek mind a korral jöttek elő, semmilyen betegség nem okozza.

2023. máj. 13. 14:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet sok a savad. Ennyi. Nagyon sokan nem bírják. Én egyáltalán semmit nem tudok megenni a KFCben sem, soha nem is tudtam. Nekem nagyon erős már az is, amit más szinte meg sem érez. Mindenki mást bír, máshogy emészt stb. Ez egyedi teljesen. Vannak olyan betegségek persze, amikor erősítik ezt, pl. az epe problémára kimondottan tilos fűszeres és zsíros, olajos ételeket fogyasztani, mert nem tudom vele mit kezdeni a szervezet. De alapból lehet csak simán nem bírja a gyomrod, ennyi.
2023. máj. 13. 21:13
 6/9 Senior Séf ***** válasza:
100%
Gyenge/kevés emésztőenzim.
2023. máj. 15. 16:31
 7/9 anonim ***** válasza:
reflux, gastritis is lehet
2023. jún. 7. 15:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Régebben nem okoztak ezek az ételek gondot. Néha szegycsont fájdalom is van, azért gondolom, hogy valami konkrét dolog okozza.
2023. jún. 8. 19:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Érdemes lehet akkor tényleg egy hasi ultrahangra elmenni, hátha az epe a ludas.
2023. jún. 9. 13:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!