Ha a fűszeres ételeket nem bírja a gyomrom az milyen problémára, betegségre utalhat?
Szerintem nem feltétlenül jelent betegséget. Nagyon egyéni, hogy ki mennyire bírja a fűszeres (esetleg erős, csípős) ételeket.
Én például tudom magamról, hogy sok tészta fogyasztása után problémáim vannak, ezért keveset szoktam enni, akkor nincs semmi bajom (meg a kenyértől sem, szóval nem vagyok lisztérzékeny).
Én szeretem a fűszeres, kicsit erős, csípős ételeket, de pl. a (mások számára) ízetlen és sótlan ételeket is nagyon szívesen megeszem.
Parasztgyomor úgy hívják ami bírja.
Én nagyon sokáig imádtam a nyers hagymát, retket, csípős paprikákat, chiliket.
Most már aznap vagy másnap megszenvedem. Fáj a hasam, felpuffadok, sokszor van böfögés érzetem, de nem jön ki semmi. Csípős esetén meg másnap görcsösen fáj a hasam amíg el nem megyek elvégezni először a nagy dolgomat.
Régen ilyen bajaim nem voltak, 30 fölött kezdett megjelenni.
De így vagyok az élesztős, lisztes kajákkal is. Pl egy egész pizzát megeszek bármikor, de utána nem érzem magam jól. Ezek mind a korral jöttek elő, semmilyen betegség nem okozza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!