Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen elengedhetetlen étrend-...

Milyen elengedhetetlen étrend-kiegészítőket, vitaminokat kell szedni edzés mellett?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 19. 16:12
 1/8 anonim ***** válasza:
27%

Fehérje

Multivitamin

Kreatin

Aminosav

Ezek az alapok.

Ezen kívül is vna osk dolog

2023. ápr. 19. 16:17
 2/8 anonim ***** válasza:
17%

Vitamin

Kreatin

Hmb

Fehérje

2023. ápr. 19. 16:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmi sem elengedhetetlen. De egy változatos táplálkozás segíthet a teljesítményben. Zöldség, gyümölcs, komplex szénhidrátok, jó minőségű zsírok és megfelelő fehérjefogyasztás
2023. ápr. 19. 16:52
 4/8 anonim ***** válasza:
23%

Vitamin

Fehérje

Kreatin

Alfa liponsav

TST + GH

Citrullin malát

NO fokozó

Animal stak

BCAA

Glutamin

Szibériai ginzeng

Ashwaganda

Kollagén II

Tribulus Terrestris

Ásványi anyag komplex

L-Karnitin

Rókagomba kivonat

Zsíroskenyér sörrel

2023. ápr. 19. 17:23
 5/8 anonim ***** válasza:
40%
Nincsenek elengedhetetlen kiegészítők. Miért lenne elengedhetetlen a fehérjepor, ha te viszel be szilárd étellel elég proteint? Miért lenne elengedhetetlen a kreatin, amikor 10-ből 6 embernél semmilyen érezhető pluszt nem ad, plusz az edzés-táplálkozás-regeneráció hármas tökéletessége nélkül semmit nem ér. Vitaminokat sem érdemes random találomra szedegetni, mert felesleges pénzkidobás, sőt kontraproduktív is lehet. Menj el egy laborvizsgálatra, ahol a szakorvos a kiértékelt eredmények után megmondja, hogy milyen kiegészítőkre lehet szükséged.
2023. ápr. 19. 18:30
 6/8 anonim válasza:
67%

Nem értem az 5-ös miért lett leértékelve...

Minden szava igaz.

Személyes tapasztalatból kiindulva a fehérje és a kreatin dobott a fejlődésemen nagyobbat. De most tegyük fel, egy adag fehérjepor 20g fehérjét tartalmaz. Nem tudom, hány kg vagy, de fehérjéből izomnöveléshez 1.5-2g/test kg-t kellene fogyasztani. Azaz az a 20 grammnyi, ami van egy adagban nem sokat fog dobni a fejlődéseden, ha mellette nem viszel be máshonnan is proteint. Magyarra fordítva egy 80 kilós férfinak 120-160 gramm fehérjére lenne szüksége. A fehérjepor csak abban segít neked, hogy ezt viszonylag könnyen megtehesd, viszonylag gyorsan el tudd fogyasztani (lehetőleg edzés után), és ha ez szempont, akkor hogy kevés kalóriáért cserébe relatív sok fehérjéhez juthass. De amennyiben neked ezek közül egyik sem fontos, a szedése nem feltétlen éri meg anyagilag.

A kreatin pedig tényleg felesleges tud lenni, erről írt az előttem lévő, hogy milyen esetben. Annyit még hozzá mondanék, hogy ha el is kezded szedni, fogyassz nagyon sok vizet mellé. Egyrészt mert különben semmi gyakorlati haszna nem lesz, másrészt mert a vesédet is kicsinálhatja hosszútávon.

Talán még az ashwagandharól ejtenék pár szót. Nem feltétlen az edzéshez javasolnám, bár tesztoszteronnövelő hatása is van. De ugye az izmot alvás közben építjük, és az ashwagandha hozzájárul az alvásod minőségének a javításához. Másrészről csökkenti a vércukor- illetve kortizolszintet. Nekem nagyon bevált, a stressztől nagyrészt megszabadultam, és sokkal kipihentebb vagyok, ami nem hátrány az edzéshez.(Egyébként meg jóval olcsóbb tápkieg, mint a fent említettek.)

Ezenkívül én próbáltam EAA-t, BCAA-t, L-karnitint, CLA-t, meg még néhány dolgot, de egyiknek sem éreztem nagy hatását. Talán a BCAA említésre méltó, esszenciális aminosavak, ergo a szervezeted nem állítja elő, de azért nagyrészt különböző ételekkel ezeket is bevisszük, így nem tartom szükségesnek ennek a használatát sem.

A pörgető pedig... Tudom, tudom, hogy az emberek nagy része nem szereti. Teljesen érthető a miértje. Azonban én olykor használok, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem lesz tőle sokkal jobb az edzésem. Mindenképpen olyat ajánlok, amiben van sok B-alanin, ettől lesz benned egy viszketős érzés, ami nagyon fel tud pörgetni. A koffein szempontjából pedig nem javasolnám, hogy a 150-300 mg-t átlépd. Az edzés előtti sajnos egy olyan dolog, ami nagyon hamar átfordul függőségbe, és azt veszed észre hogy többet akarsz, aztán majd beleőrülsz a szívproblémákba pár éven belül. Szóval ha használni kezdesz, csak óvatosan!

Vitaminok... passz. Magnézium, kalcium esetleg. Kollagén talán még.

2023. ápr. 21. 17:51
 7/8 soma9111 ***** válasza:
52%
A collagen az tényleg jó 👍
2023. júl. 13. 18:20
 8/8 soma9111 ***** válasza:
52%
Meg az Omega 3, még azt nagyon dicsérik
2023. júl. 13. 18:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!