Mi okozza a fingást?
Azt mondják, hogy az IBS egyik tünete a fingás. Az IBS-ről meg nem lehet tudni, hogy micsoda. Valami pszichés defekt. A fing viszont gáz. Az nem lesz csak úgy pszichésen. Az valahogy termelődik. Ha vacsorára bármit eszek, gázzá változik. Mindegy, hogy kenyér, zöldség, hús, gyümölcs, mindentől. Ha ugyanezeket délben eszem, akkor meg aránylag normális. A gasztroenterológus megállapította a helicobactert, de nem adott semmit, hanem gyomortükrözést és mintavételt akart. Meglett az is, negatív. Ezután vérvételt akart, erre csak két hét múlva lett időpont, utána jött a Karácsony, meg az ünnepek, nem volt rendelés. Aztán beteg lett egy hétre. Másfél hónap után végre sikerült bejutnom hozzá, azt mondta, hogy a vérkép rendben, akkor legyen egy vastagbél endoszkópia is, meg egy hasi ultrahang. A hasi ultrahangra március közepére van időpont, a végbél kolonoszkópiára meg majd azután. Addig pedig csak várok szépen és elvonulok a világ elől, mert köbméternyi finggal nem lehet emberek közé menni. 10 éve végigcsináltam ugyanezeket a vizsgálatokat, kb egy évbe telt, mire mindre kaptam időpontot. (akkor helicobacter vizsgálat nem volt) Minden negatív lett. Vagyis nincs semmi bajom. Most ismét nagyon erősek a tünetek, ezért kezdtem bele újra a vizsgálatokba, de nem látok magyarázatot. Ha bármit is találnak a vastagbelemben, abból nem tudom, hogyan keletkezik fing. Mi a f*szt csináljak?
A helicobacter okozhat gázképződést? Miért nem kaptam erre antibiotikumot? A neten talált irományok szerint inkább gyomorfekélyt csinál. Szerencsére nekem az nincs.
Nem fogom elolvasni amit leírtál... de a kérdésre válaszolva, rengeteg minden okozhat fingást...
Pl bab esetében aki kevés babot eszik, nincs elszaporodva a belében az a baktériumtörzs, ami kell a bab emésztéséhez, emiatt ahogy bontódik, rohad, erjed stb, rengeteg gáz képződik...
Ellenben aki sok babot eszik, az meg szinte nem is fingik tőle, mert megvan a baktérium törzs a belében, és pillanatok alatt lebontja.
Ajánlom a harcosok étrendje című könyvet... nem magát az étrendet, egyszerű időszakos böjtről szól, abban vagy hiszel, vagy nem hoszel...
De a könyv fele arról szól, mit mivel párosítva egyél, hogy meglegyenek a megfelelő enzimek a dolgok megemésztéséhez... rengeteg hasznos dolgot megblehet belőle tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!