Miért van az, hogy ha nem eszem szemétkaját egyszerűen elsorvadok?
Ezt úgy kell érteni, hogy mindig is vékony voltam, annak ellenére, hogy imádok zabálni. Régebben rengeteget ettem gyorsétteremben (heti 5x) éveken keresztül, és a max testtömegem így volt 56 kg 169 cm-hez (nő vagyok). Ezzel a szokásommal felhagytam, mert nagyon egészségtelen a gyorskaja, helyette viszont minden nap nassolok valamit, általában vacsora után. Egy nagy zacskó chips + valami édesség, olyan ritkábban van, hogy vagy ez, vagy az. Ha csak az egyiket eszem (édes vagy sós) akkor is többfélét. Tegnapi édesség nassolásom: 4 db raffaello, 3 db lindt csokigolyó, 1 nagy csomag m&m’s (100g) . Emellé üdítőt iszom egésznap, mert a vizet nagyon nem szeretem. Napközben 2-3x eszem normál/nagy adagokat egészséges ételekből, amikben sok a zöldség, fehérje. Előre feldolgozottat sosem eszem már főétkezés gyanánt. Mióta ezt az étrendet tartom nagyjából 5 éve, 52-53 kg vagyok stabilan. Múlthéten lebetegedtem és 2 napig nem bírtam normálisan enni, csak napi 1x, akkor se sokat, folyadékot viszont rengeteget ittam. 52-3 kg-ról lefogytam 50.8-ra, ami nagyon meglátszott, épp ezért mértem meg magam, mert a szegycsontom és a bordám kis túlzással átszúrta a pólóm. Nagyon meglátszott, pl egyik barátnőm megfogta a karom, és felkiáltott, hogy “úristen milyen vékony karod van!”. Pedig csak 2 napig nem ettem rendesen, és így elvesztettem a testtömegem 3%-át. Ha felhagynék a nassolással tuti biztos, hogy nem bírnám megtartani a szokásos testtömegem.
Szerintetek ez mi miatt van, hogy ha nem zabálok mint egy állat, valamit nem eszem szemétkaját rögtön lefogyok csontvázra?
25N
A dolog meglehetősen egyszerű, kérdező. Szemétkaja igenis létezik! És amikor ilyeneket eszel, a májnem győzi feldolgozni a bevitt toxinokat, ezért apró zsírpárnákba csomagolva ledepózza azokat,,hogy majd szebb időkben lebontja és kiürítve megszabadítja tőle a szervezetedet. Amikor végre emberbe való táplálékot veszel magadhoz, egyrészt megszűnik a "hízás", másrészt a máj fellélegezve teszi a dolgát, és lefaragja a bőr alá csempészett párnácskákat.
Attól meg ne tarts, hogy "elsorvadsz". Amint helyreáll a tévútra terelt bélflórád, a tested be fog állni a "versenysúlyodra".
"Szemétkaja igenis létezik!
Ez igaz,utolsó. Annyira igaz, hogy a feldolgozott élelmiszerek körében szintemár nemistalálunk mást. De hogy jön ide a bélflóra? A többszáz baktériumfaj közül talán csak van néhány megfelelő.
hello. en vagyok az a kerdezo akinek a kerdese ala irtad hogy nemreg kerdeztel ilyet.
erdekes.
Hany eves vagy?
mindig ilyen voltal? szoval gyerek,tini korod ota.
mondjuk gebe szerintem ilyen magassagnal evvel a sulyal nem vagy hanem pont jo....
es ha nincs semmi mas bajod (a borod, a hajad ok?) akkor en elveznem ami van es nem mennek orvoshoz...nem kell mindig a bajt keresni :) lehet egyszeruen igy mukodsz
#15 szia! 25 éves vagyok, és igen mindig is ilyen voltam. Még anno kisgyerek koromban (óvodában) jó húsban voltam, viszont kövér az nem voltam. Aztán kisiskolás koromban elkezdtem megnyúlni, így már alsóban is vékonynak számítottam.
Szerencsére a bőröm meg a hajam rendben vannak, szimplán csak érdekesnek találom ezt a jelenséget és kiváncsi voltam véleményekre.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!