Lehet ez evészavar?
Figyelt kérdés
Röviden, nagyon vékony vagyok és mindenki piszkál ezzel ami nekem nem esik jól. 157 cm magas vagyok és 42 kg..:( mindig piszkáltak az evéssel, főleg anyáék, eroltették belem a kaját, hogy egyek mert egyszer ossze fogok esni olyan vékony vagyok. Hozzáteszem, mindig ettem annyit, amennyi jólesett. Mostanaban hogy ne piszkáljanak, addig eszek amíg hányingerem nem lesz, ha elmulik tovabb folytatom az evést... Termeszetesen ez nekem sem jó de nem tudom egyszeruen abbahagyni, ha nem eszek buntudatom van:( sajnos hízni sem tudok olyan konnyen:( bocsanat ha kivsit ossze-vissza irtam:)2023. márc. 26. 15:52
2/8 A kérdező kommentje:
Keressek fel pszichológust? Vagy hogyan tudok belőle kigyógyulni?:(
2023. márc. 26. 15:58
3/8 anonim válasza:
Igen, ez jó ötlet. Én idősebb vagyok és más okból fogytam le, 154 centihez amikor elértem a 41 kilót gyenge lettem. Szóval nagyon sovány vagy és ha az a szó eszedbe jut, hogy bűntudat, akkor szakember kell.
4/8 anonim válasza:
Nem feltétlenül evészavar, csak a folytonos piszkálás miatt meg akar felelni másoknak. Persze attól még pszichológus segíthet. Hízz olyan ételekkel amiket szeretsz!
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!:)
2023. márc. 26. 17:40
6/8 anonim válasza:
Nem lehet... biztos, hogy evészavar.
7/8 anonim válasza:
Mondjuk ilyen alacsony súllyal nem csoda, én is piszkálnálak, mert még 2-3 kiló mínusz (elég egy vírusos betegség) és kórházba kerülsz.
8/8 anonim válasza:
Ennyiből ˝diagnózist˝ felállítani níilván nem lehet, de ngy valószínűséggel BED (binge eating)-ed van. Keress fel segítséget, iskola orvost (gondolom diák vagy mág) vagy egy pszichológust mielőtt komoly következményei lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!