Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek a zavaros étkezési szokásaimnak? Ez már evészavar?

Figyelt kérdés
Már 4 éve tart, most 18 éves múltam a nyáron. Az elején kb. 2 évig keveset ettem és ájulásig tornáztam. Lefogytam körülbelül 45 kilóra (80-ról) (de tudni kell, hogy 80 kilóra 50-ről híztam fel kb 3 hónap alatt egy gyógyszer miatt) a legvégén már csak maximum 150 kalóriát ettem egy nap (az annyi, mint egy nagy piros alma, vagy egy cottage cheese, vagy egy pohár kóla) egyébként 173 cm voltam, mostmár 175 vagyok. Aztán felhíztam, jött az önhánytatós időszak, ekkor nem voltak falásrohamaim csak szimplán hánytattam magam és keveset ettem. Ezután túl sokat ettem és nem tettem ellene semmit. Utána megint egy falásrohamos-> önhánytatós időszak (odáig mentem, hogy már konkrétan vért hánytam) és most pedig vagy semmit nem eszek, vagy csak keveset, vagy tömöm magamba az ételt. Úgy néz ki egy átlagos hetem, hogy hétfőtől csütörtökig nem eszek semmit péntektől szombatig falásrohamaim vannak, vasárnap pedig ebédig zabálok, aztán már nem eszek semmit. Hashajtót is szedek. Rendszeresen mérem magam. Már fogytam 14 kilót és még szeretnék bőven, de most nem ez a legdominánsabb célom. Nem csak a fogyás végett csinálom. Összetett a miértje ennek az egésznek, de megmagyarázható, viszont nagyon hosszú és ezért ide nem fogom leírni. A súlyom állandóan ingadozik. Ezalatt a 4 év alatt állandóan ingadozott is. 34-es ruhamérettől egészen 44-esig vannak a nadrágjaim és nem szabadulok meg tőluk, mert sose tudhatom, hogy mikor melyik fog kelleni. Ha ennél az étkezésnél maradok, ami azt jelenti, hogy 3-4 nap nem eszek semmit, aztán hétvégén zabálok milyen következményei lehetnek? Úgy érzem hánytatni is újból fogom magam... Tudom, hogy nem kellene, nem vagyok hülye, de ez az izé erősebb nálam :( De most az önhánytatás következményeire nem vagyok kíváncsi, azokat mind tudom. Viszont ha a jelenlegi helyzet nem változik lesz valami bajom? Esetleg a laxatívumok milyen következményekkel járnak (Dulcolax)?

2022. okt. 8. 23:33
A kérdező szavazást indított:
Komoly
Nem komoly
Lesz következménye
Nem lesz következménye
EDNOS
Bulímia
Nincs evészavarom
11 szavazat
 1/4 A kérdező kommentje:
Ha valaki kíváncsi lenne rá most egészséges a bmi-m 175 cm és 68 kg
2022. okt. 8. 23:36
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogok kertelni. Ha így folytatod, nem fogsz sokáig élni. A harmincat sem éred meg. Ez durvább mint egy "sima" bulimia vagy anorexia, mert ez valami kevert cucc. Én ilyen súlyos evészavarról még nem is hallottam.

A szüleid mit szólnak ehhez az egészhez?

Mindenképpen szakember segítségét kell kérned. Tudom hogy most úgy érzed hogy erősebb nálad, de ha segítséget kérsz, te leszel egyre erősebb. Nem mondom hogy gyorsan és könnyen fog menni, de ki fogsz tudni mászni belőle ha valóban meg akarsz gyógyulni.

Ne tedd tönkre magad, te is tudod hogy ez így nem normális, és hogy azonnal változtatni kell.

2022. okt. 8. 23:43
 3/4 anonim ***** válasza:
12%

ismerős ez az evészavar, főleg a falásroham.

Ráadásul cukros is vagyok, így nagyon veszélyes zabálnom.

Neked az a marhanagy szerencséd ebben a csapásban, hogy nem vagy cukros(illetve nem tudsz róla?)

Arra nagyon kellene ügyelni, mert a hasnyálmirigy kényes...

2022. okt. 9. 04:44
 4/4 anonim ***** válasza:
46%

Ez bulim-arexia - kevert zavart.

Jópofa dolog; 35 kilósan majdnem belehaltam.

És igen, erősebb nálad, mert nem akarsz! meggyógyulni.

Borzalmasan nehéz kikeveredni, fájdalmas móka (mivel az emésztésed romokban van, így kvára fáj az étel - nekem kezdetben egy tál spenót is olyan görcösket okozot,t hogy majdnem belehaltam szinte), de legalább nem halsz meg.

2022. okt. 9. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!