Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szükség van multivitaminra,...

Szükség van multivitaminra, táplálékkiegészítőkre, vagy a sima táplálkozással mindent beviszünk a szervezetünkbe?

Figyelt kérdés

2023. márc. 17. 18:47
A kérdező szavazást indított:
Szükség van
Nincs szükség, mindent beviszünk
20 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Mi az, hogy sima táplálkozás? Nincs sima táplálkozás. Szerinted mindenki dettó ugyanúgy eszik, ugyanazokat az élelmiszereket, ugyanolyan mennyiségben? Minden nap van legalább 3 főétkezésed, ami zöldségekből, gyümölcsökből, hüvelyeskből, olajos magvakból, teljes kiörlésű gabonákból, álgabonákból, halakból áll? Akkor nem valószínű, hogy bármely vitaminból vagy nyomelemből drasztikus hiányod lenne (bár ez még százezer faktor függvénye, pl. fizikai aktivitás, stressz, életkörülmények, levegő minősége, stb.). Ha van olyan vitamin, nyomelem, ásványi anyag, egyéb mikrotápanyag, amit a te személyes étkezési szokásaid nem fedeznek, akkor abból nyilván célszerű lehet valamilyen kiegészítő.
2023. márc. 17. 19:01
 2/7 anonim ***** válasza:
26%
Mindenképpen szükséges az étrend kiegészítő, mert bizonyított, hogy a mai gyümölcsökben és zöldségekben sokkal kevesebb a vitamin és ásványi anyag tartalom, mint régen. És így sajnos kiegészítők nélkül nincs meg a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag, ami a szükséges a szervezet egészséges működéséhez.
2023. márc. 17. 19:12
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

"bizonyított, hogy a mai gyümölcsökben és zöldségekben sokkal kevesebb a vitamin és ásványi anyag tartalom, mint régen"

Hol bizonyított? Egyszer ezt a kijelentést egy másik kérdés alatt kutatási anyagokkal alátámasztva szétszedtem és megcáfoltam, de neki nem állok most megint professzorkodni. A dietetika jelenlegi állása szerint még mindig a zöldségek és a gyümölcsök a legideálisabb tápanyagforrások fiziológiai szempontból, és minden vizsgálat azt mutatja, hogy a magas zöldség- és gyümölcsfogyasztás csak egészségügyi előnnyel jár. Ezért is hanyagolható el egy jól összeállított növényi étrend mellett a tápkiegészítők szedése, és ez nem valami vegán propaganda a részemről, én magam nem vagyok vegán. A mai zöldségekben és gyümölcsökben még mindig hihetetlen dózisú mikrotápanyag található. A gond akkor van, ha ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket nem fogyasztjuk rendszeresen, értékelhető mennyiségben. Aki minden nap megrág egy almát, meg esténként a rántott hús mellé eszik egy kis savanyú uborkát, aztán ennyiben ki is merül a zöldség- és gyümölcs fogyasztása, annak nyilván szüksége lehet tápkiegészítőkre, hisz ez így lószar.

2023. márc. 17. 19:34
 4/7 anonim ***** válasza:
20%

Te biztos sokkal okosabb vagy, mint a tudósok, és a szakemberek. 😂🤦

[link]

[link]

2023. márc. 17. 19:39
 5/7 anonim ***** válasza:
20%
2023. márc. 17. 19:44
 6/7 anonim ***** válasza:
91%
Ha minden élelmiszercsoportból a saját életviteled, fizikai aktivitásod szerint eszel, és egészséges vagy, akkor felesleges minden a téli d-vitaminon kívül.
2023. márc. 17. 21:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Emberfüggő. Csináltathatsz tesztet, hogy neked van-e valamilyen hiányod. Ugyanakkor a zöldségek rohadt drágák lettek. Én főleg azért eszek zöldségeket vagy savanyúságot mert szeretem, jó köretnek de nem költenék rá napi szinten több ezer forintot ezért inkább megy egy vitamin.
2023. márc. 18. 14:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!