Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Most mégsem ràkkeltő a vöröshús?

Most mégsem ràkkeltő a vöröshús?

Figyelt kérdés
[link]
2023. márc. 3. 10:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%

Függetlenítsünk most minden ideológiától!

A rák oka 99 %-ban a genetikai hajlam és a stressz.

A hajlamara ráerősíthet környezeti hatások (pl.azbeszt por, kátrány), de akinek ez nincs a genetikájában, az dohányozhat, ihat, reggeltől-estig ehet "egészségtelennek" titulált dolgokat, nem lesz rákos.

Ismerek embert, aki 9 éves korától dohányzott, ette a disznóvágása termékeit, jócskán pálinkázott, borozott és jelenleg 85 éves, különb vérképpel mint az enyém.

Ki és milyen elhullásra van kódolva.

2023. márc. 3. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
66%

"rák oka 99 %-ban a genetikai hajlam és a stressz"

Ez így ebben a formában nem számszerűsíthető szakmailag, pláne nem a stressz aspektusa, ettől függetlenül ez egy népszerű közhely, aminek biztosan nagy igazságmagva is van, viszont a kérdés nem erre vonatkozott, hanem hogy a tudomány jelen állása szerint van-e összefüggés az onkológiai kórképek és a magas vöröshús fogyasztás között. Egyébként tényleg lehet látni egészséges, sportember, 40 éves testnevelés tanárt összeesni infarktusban, és lehet látni 90 éves láncdohányos alkoholistát kifogástalan vérképpel. Az egészségi állapot milliószor komplexebb annál, minthogy ki mennyi vöröshúst eszik.

2023. márc. 3. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Apám életébe nem evett egy falat húst sem, (sem vöröset, sem fehéret) azon egyszerű okból kifolyólag, hogy pici korától undorodott tőle. Pedig még javában abban a korban élt, amikor a vega/vegánság még nem volt téma, vagy divat. Nem szerette és kész.

Annyira nem ivott soha, hogy neki kölyök pezsgőt kellett venni szilveszterre.

50 évesen meghalt májrákban.

2023. márc. 3. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
13%

Már az összes oroszlán rákos...


Egyébként elkészítési módjától függ, hogy mennyire rákkeltő. Régebben olvastam egy tanulmányt, mely szerint a füstölés módja lehet befolyásolási tényező.

2023. márc. 3. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
80%

"elkészítési módjától függ"

Arra vonatkozóan tényleg vannak vizsgálatok, hogy a legnagyobb probléma a FELDOLGOZOTT ipari vöröshús készítményekkel (pl. szalámi, párizsi, kolbász, felvágott, stb.) van, és ott is főleg a hozzáadott szintetikus anyagok (aroma, ízfokozó, tartósítószer, stb.) miatt.

2023. márc. 3. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
64%

Már az utcán a levegő is rákkeltőbb, mint a hús.

Sőt nálunk a földben a répa, vagy a fán a gyümölcs is, mert abba a térségbe esünk, ahol a repülőgépek engedik ki a kerozint. A fehér kerti garnitúrát napi szinten lehet súrolni, mert áll rajta az olajos fekete dzsuva.

2023. márc. 3. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
43%

"abba a térségbe esünk, ahol a repülőgépek engedik ki a kerozint"

Jó, ez azért elképesztő extrém eset. Ez alapján kijelenteni, hogy mindenhol máshol a világon a levegő, a répa és a gyümölcs is rákkeltőbb, mint a hús, az nettó tudománytalanság.

2023. márc. 3. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

#17

Mi a francért kötözködsz?

Nyilván az értelmesebbje felfogta, hogy nem a világ összes utcájáról beszélek, valószínűleg egy hondurasi tengerparti utcán más a helyzet, mint Sanghajban. Nagyvárosi levegőt szívni folyamatosan, az arra hajlamosoknál lehet rákkeltő. Én 46 évesen költöztem pont amiatt Budapest belvárosából falura, mert fulladtam az utcán.

Amellett figyelmedbe ajánlanám az ÉRTŐ olvasást, ha már a tudományra hivatkozol!

Ezt írtam:

"Sőt NÁLUNK(!!!) a földben a répa, vagy a fán a gyümölcs is,..."

Hol írtam, hogy mindenütt a világon?

2023. márc. 3. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
35%
18-as, hagyd a fenébe! Ez mindenkibe beleköt, és mindenkit javítgat, de önálló gondolata nincs!
2023. márc. 3. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
69%

Nincs olyan vegyület hogy hús, ezért káros sem tud lenni. Nitritek illetve nitrátok vannak. Feldolgozott húsok 99.9%-ban megtalálhatóak. Ezek egyértelműen rákkeltő anyagok. Másfelől a myoglobin (amiből a vörös húsokban kötelezően sok van, mert ettől lesz vörös) egymagában nem egészségtelen, de amikor az emésztőrendszerben lebomlik melléktermékként keletkeznek olyan anyagok melyek nem feltétlen egészségesek, bár itt egyértelműen nem sikerült még kimutatni, hogy rákkeltő lenne. Ezek a "napi x gramm vörös hústól y százalékkal nagyobb eséllyel leszel rákos" cikkek mind clickbait baromságok, ugyanis ezeknél a forrás vagy a cikkiró feneke vagy valamelyik FELDOLGOZOTT élelmiszerek hatásait vizsgáló kutatás volt.


tldr: feldolgozott húsok a kukába valók, ne edd őket, legfeljebb ha biztosra tudod hogy adalékmentes! Vörös húsokat mértékkel lehet enni (egyél fehér húst / halat is).

2023. márc. 3. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!